Δεν αγχώθηκε και πέρασε εύκολα από το «Τερφ Μουρ» η Σίτι – ασταμάτητη η Γουλβς!

Τι και αν η Λίβερπουλ πέρασε για πρώτη φορά στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από την 1η Οκτωβρίου; Η Μάντσεστερ Σίτι δεν αγχώθηκε, «καθάρισε» το ματς από την αρχή και πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μπέρνλι με 2-0! Την ίδια ώρα, η Γουλβς συνεχίζει να διεκδικεί ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, επικρατώντας της Άστον Βίλα με 2-1, ενώ η Μπράιτον έχασε τα… άχαστα και δεν επέστρεψε στις νίκες κόντρα στη Νόριτς (0-0)!



Δεν αγχώθηκε και πέρασε εύκολα από το «Τερφ Μουρ» η Σίτι – ασταμάτητη η Γουλβς!

Η Λίβερπουλ τελείωσε από νωρίς τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για την 31η αγωνιστική, επικράτησε με 2-0 της Γουότφορντ και πέρασε στην κορυφή της Premier League, για πρώτη φορά μετά την 1η Οκτωβρίου!

Ανέμενε πλέον την εξόρμηση της Μάντσεστερ Σίτι στο «Τερφ Μουρ», με την Μπέρνλι να «καίγεται» για βαθμούς αλλά την διαφορά ποιότητας να κάνει από νωρίς την εμφάνισή της.

Οι «πολίτες» ήθελαν ένα γρήγορο γκολ, για να διώξουν το άγχος και να μη δώσουν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κάνουν ό,τι έκαναν απέναντι σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ. Και το κατάφεραν, με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να αποδεικνύει και πάλι τον λόγο που είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας.

Συνεργάστηκε με τον Στέρλινγκ, ύστερα από υπέροχη ατομική προσπάθεια, η μπάλα έπεσε στα πόδια του μέσα στην περιοχή και από εκεί και πέρα, όλα ήταν εύκολα. Νίκησε τον Πόουπ και το 1-0 της Σίτι στο 5’ ήταν γεγονός.

Όλα απλοποιήθηκαν με το γκολ του Βέλγου και 20 λεπτά αργότερα ο Ιλκάι Γκιντογκάν «διπλασίασε» με παρόμοιο τρόπο το προβάδισμα της ομάδας του. Ντε Μπρόινε και Στέρλινγκ δημιούργησαν εκ νέου ρήγμα από τα δεξιά, ο τελευταίος γύρισε την μπάλα στο πέναλτι και ο Γερμανός επέστρεψε στα γκολ μακριά από το «Έτιχαντ» για πρώτη φορά μετά την 9η αγωνιστική.

Την ίδια ώρα, η Γουλβς επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε φοβερή κατάσταση, επικρατώντας της Άστον Βίλα του Τζέραρντ με χαρακτηριστική ευκολία. Προηγήθηκε από νωρίς με τον Γιόνι Κάστρο, είδε τον Γιανγκ να πετυχαίνει αυτογκόλ στο 36ο λεπτό και κλήθηκε να κάνει το παιχνίδι της.

Να διατηρήσει το «μηδέν» και να φτάσει σε μία ακόμη νίκη, η οποία θα της επέτρεπε να συνεχίσει να ονειρεύεται ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το πλάνο του Λάζε έγινε πράξη, το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι και το 86’, όπου ο Γουότκινς σκόραρε με πέναλτι και ο Τζέραρντ, με το τελικό 2-1, «τρίτωσε» τις συνεχόμενες ήττες του, για πρώτη φορά ως προπονητής επί αγγλικού εδάφους!

Όσον αφορά το ματς της Μπράιτον απέναντι στη Νόριτς, με τον Δημήτρη Γιαννούλη βασικό, είχαμε μία κυριαρχία των «γλάρων» σε ολόκληρο το πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά και στο 29ο λεπτό βρήκαν την ευκαιρία να προηγηθούν από το σημείο του πέναλτι, όμως ο Νιλ Μοπέ επηρεάστηκε από τις κινήσεις του Κρουλ και έστειλε την μπάλα ψηλά.

Η πίεση συνεχίστηκε, η Μπράιτον τελείωσε το ματς με 20 σουτ, αλλά το τελικό 0-0 δεν αφήνει ικανοποιημένη καμία, καθώς η Μπράιτον μένει δίχως νίκη για 7ο σερί ματς και η Νόριτς συνεχίζει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας!

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των τριών αναμετρήσεων:

Γουλβς – Άστον Βίλα 2-1 (7΄Γιόνι Κάστρο, 36’ αυτ. Γιανγκ -86’ Γουότκινς πεν.)

Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (5΄ Ντε Μπρόινε, 25’ Γκιντογκάν)

Μπράιτον – Νόριτς 0-0

Δημήτρης Μανάκος