Η Μπέρνλι δεν «χαρίζεται» στην έδρα της και η Λίβερπουλ… περιμένει!

Αν μία ομάδα έχει την δυνατότητα να κόψει βαθμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της και συγκαταλέγεται στις «μικρές», ίσως αυτή είναι η Μπέρνλι! Η ομάδα του Σον Ντάις που «καίγεται» να ανακάμψει, μιας και βλέπει την κλεψύδρα να αδειάζει και παραμένει χαμηλά!  



Η Μπέρνλι δεν «χαρίζεται» στην έδρα της και η Λίβερπουλ… περιμένει!

Στο άκουσμα της αναμέτρησης της Μπέρνλι με τη Μάντσεστερ Σίτι, όλοι αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Οι «πολίτες» βρίσκονται σε καλή κατάσταση, έχουν τεράστιο κίνητρο, αλλά μέσα σε όλα πρέπει να υπολογίσουμε και την πίεση που αισθάνονται.

Το +14 πριν από δύο μήνες απέναντι στην Λίβερπουλ εξαλείφθηκε, με το ματς μεταξύ τους να εκκρεμεί στις 10 Απριλίου. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα γνωρίζει πως η ομάδα του ενδέχεται να αισθάνεται πίεση και για τον λόγο αυτό θέλησε να ξεκαθαρίσει πως ακόμη και αν… στραβοπατήσει, θα έχει την δυνατότητα να πάρει τον τίτλο.

Ωστόσο, στο «Τερφ Μουρ» η Μάντσεστερ Σίτι δεν… παίζει μόνη της. Η Μπέρνλι είναι πάντα επικίνδυνη, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, αναλογικά με την παραμονή της στην κατηγορία και είναι υποχρεωμένη να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Πολλοί την θεωρούν ως μία από τις ελάχιστες «μικρές», που παραδοσιακά στερεί από το Big 6 βαθμούς στο «σπίτι» της. Δεν ηττήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κέρδισε την Τότεναμ, «μπλόκαρε» εκτός έδρας την Άρσεναλ και δυσκόλεψε για ένα ημίχρονο την Τσέλσι, η οποία εν τέλει επικράτησε με 4-0.

Πιθανώς, κάπως έτσι θα πάει και το σημερινό ματς, με τους γηπεδούχους να πρέπει να κρατήσουν το «μηδέν» και να… προηγηθούν. Σε διαφορετική περίπτωση, ίσως καταρρεύσουν. Αν όμως, σταθούν αντάξιοι των προσδοκιών των φίλων της… Λίβερπουλ, τότε το παιχνίδι δεν θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Μένει να δούμε, αν η Μπέρνλι θα καταφέρει να κάνει αυτό που θέλουν οι «κόκκινοι», όταν εκείνοι βρεθούν στην κορυφή της βαθμολογίας και χρειαστέι να περιμένουν. Αλλά αν όχι η ομάδα του Σον Ντάις, τότε ποια από τις «μικρές» που θα βρεθούν στον δρόμο του Πεπ Γκουαρδιόλα;

Δημήτρης Μανάκος