Βράβευση από την πορτογαλική λίγκα για το Μάρκο Σίλβα

Το βραβείο “Talent that Marks the World” (Το ταλέντο που σημάδευσε τον κόσμο) για το μήνα Φεβρουάριο απονεμήθηκε στο Μάρκο Σίλβα από την ποδοσφαιρική λίγκα της χώρας του. Ο έπαινος για τον Πορτογάλο τεχνικό της Φούλαμ ήρθε ως επιστέγασμα στην εξαιρετική φετινή πορεία των «cottagers» στην Τσάμπιονσιπ.  



Βράβευση από την πορτογαλική λίγκα για το Μάρκο Σίλβα

Τέλος το… διάλειμμα με τις εθνικές ομάδες και τα πρωταθλήματα επανέρχονται σε κανονική ροή. Στην Τσάμπιονσιπ ξεχωρίζει η περίπτωση της Φούλαμ, καθώς ο Μάρκο Σίλβα “μπαίνει με το δεξί” στις αγωνιστικές υποχρεώσεις κερδίζοντας μια προσωπική διάκριση, που οφείλεται στην ξέφρενη πορεία των «cottagers» τη φετινή σεζόν υπό τις οδηγίες του 44χρονου τεχνικού.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος αποτέλεσε την επιλογή των Πρεσβευτών της Πορτογαλικής Λίγκας για το βραβείο “Talent that Marks the World” του Φεβρουαρίου. Πρόκειται για μια διάκριση που απονέμεται σε παίκτες και προπονητές της Ιβηρικής χώρας, οι οποίοι διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Έχοντας κερδίσει 4 από τα 5 ματς πρωταθλήματος μέσα στο Φλεβάρη (Μίλγουολ, Χαλ, Πίτερμπο & Κάρντιφ, ήττα από Χάντερσφιλντ), σε μια διοργάνωση παραδοσιακά γνωστή για το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, η βράβευση του Μάρκο Σίλβα από τους συμπατριώτες του δεν προκαλεί έκπληξη. Ο ίδιος δήλωσε μεταξύ άλλων ευγνώμων και περιχαρής για τον συγκεκριμένο έπαινο, ενώ συμπεριέλαβε την ομαδική δουλειά που γίνεται στο «Κρέιβεν Κότατζ» που οδηγεί στις φετινές επιτυχίες του συλλόγου.

Διονύσης Γαλιατσάτος