Στην εποχή του Κριστιάνο η εθνική Πορτογαλίας έμαθε να λάμπει!

Πριν από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η Πορτογαλία δεν αποτελούσε φόβητρο για τις μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Πλέον, οι Ίβηρες δεν λείπουν από καμία μεγάλη διοργάνωση ενώ έχουν καταφέρει να κατακτήσουν ένα Euro και ένα Nations League με τον CR7 να διαπρέπει.



Στην εποχή του Κριστιάνο η εθνική Πορτογαλίας έμαθε να λάμπει!

Η Πορτογαλία ανανέωσε τη «συνδρομή» της στα Παγκόσμια Κύπελλα, επικρατώντας με 2-0 της Βόρειας Μακεδονίας και θα βρεθεί στα γήπεδα του Κατάρ με στόχο την πρώτη κατάκτηση ενός Μουντιάλ. Κάπου εδώ μπαίνει στη συζήτηση ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο άνθρωπος που δεν σταματάει να καταρρίπτει ρεκόρ. Οι Ίβηρες έχουν απογειώσει τις διακρίσεις τους με τον CR7 στο ρόστερ τους, κάτι που δεν ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Πριν από το ντεμπούτο του αστέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την εθνική του ομάδα, η Πορτογαλία είχε καταφέρει να προκριθεί σε μόλις 6 μεγάλες διοργανώσεις. Τρία Μουντιάλ και τρία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, από το 1966 μέχρι και το 2002.

Ωστόσο, μετά το ντεμπούτο του Κριστιάνο με το εθνόσημο, τον Αύγουστο του 2003, όλα άλλαξαν. Η Πορτογαλία άρχιζε σιγά σιγά να «μεγαλώνει» και στο πρώτο της Euro, το 2004, έφτασε ως και τον τελικό, γνωρίζοντας την ήττα από την εθνική Ελλάδος. Στη συνέχεια προκρίθηκαν στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006, κατακτώντας την 4η θέση ενώ δύο χρόνια αργότερα έφτασαν μέχρι και τα προημιτελικά του Euro 2008.  

Μέχρι και σήμερα δεν έχει λείψει από καμία μεγάλη διοργάνωση, συμμετέχοντας σε όλα τα Παγκόσμια Κύπελλα και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, κάνοντας σημαντικές πορείες. Με τον CR7, η Πορτογαλία κατάφερε να πατήσει στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας το Euro του 2016 στη Γαλλία ενώ τρία χρόνια αργότερα, θα σήκωνε και το τρόπαιο του νεοσύστατου Nations League.

Εν κατακλείδι, η εποχή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην εθνική ομάδα είναι συνυφασμένη με συμμετοχές σε μεγάλα τουρνουά, σημαντικές πορείες και κατακτήσεις, ανυψώνοντας τη χώρα στο κορυφαίο επίπεδο.

Και αν αναρωτιέται κανείς, πως γίνεται να έχουν αλλάξει τόσα πολλά από έναν ποδοσφαιριστή, η απάντηση είναι μία. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ήρθε στη Γη για να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από το καλύτερο…

Στράτος Μαρίνος