Η Πορτογαλία στο Κατάρ μέσω της… Πρέμιερ Λιγκ! (vid)

Μετά τη νίκη με 2-0 κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία, η Πορτογαλία θα βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ, έχοντας πάρει σημαντική βοήθεια από τους παίκτες της που αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ.



Η Πορτογαλία στο Κατάρ μέσω της… Πρέμιερ Λιγκ! (vid)

Με τον Μπρούνο Φερνάντες να ντύνεται φορ και τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Ντιόγο Ζότα να του «σερβίρουν» από ένα τέρμα, η Πορτογαλία επικράτησε με 2-0 στον τελικό των «μπαράζ» για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 και θα βρεθεί σε ακόμη μία μεγάλη αναμέτρηση.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος τα βρήκε σκούρα στους ομίλους των προκριματικών και τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Σερβία, ωστόσο, έκανε ό,τι χρειαζόταν στα μπαράζ για να πάρει μία τεράστια πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Σημαντική βοήθεια στην πορεία των Ιβήρων έδωσαν οι παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ, που τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι αποδείχθηκαν καθοριστικοί. Όσο αναφορά τα γκολ που πέτυχε η Πορτογαλία στην πορεία της μέχρι εδώ, είναι φανερό πως το αγγλικό πρωτάθλημα «κυριάρχησε» με τον Ρονάλντο να πετυχαίνει 7 τέρματα, τον Ζότα 5 και τον Μπρούνο Φερνάντες ακόμη 3, σκοράροντας συνολικά 15 από τα 22 γκολ της ομάδας.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στις ασίστ, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να αναδεικνύεται κορυφαίος στη σχετική κατηγορία με 3 τελικές πάσες και τους Φερνάντες, Νέτο, Κανσέλο και Ζότα να ακολουθούν με 2.

Μία Πορτογαλία… made in Premier League, που έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει αρκετά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, διαθέτοντας κορυφαίους παίκτες από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Η συνέχεια, στα γήπεδα του Κατάρ…

 

Στράτος Μαρίνος