Θύμισε και πάλι «κυριαρχική» Αγγλία! (vid)

Μετά την όχι και τόσο πειστική εμφάνιση κόντρα στην Ελβετία, η Αγγλία έβγαλε το καλό της πρόσωπο απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, επικρατώντας με 3-0 σε φιλική αναμέτρηση στο Γουέμπλεϊ. Τα «τρία λιοντάρια» κυριάρχησαν, δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα και με τα γκολ των Γουότκινς, Στέρλινγκ και Μινγκς έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις της.



Θύμισε και πάλι «κυριαρχική» Αγγλία! (vid)

Η Αγγλία έψαχνε μία πιο πειστική εμφάνιση  κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού μετά την «δύσκολη» νίκη απέναντι στην Ελβετία, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να παρατάσσει μία αρκετά νεανική ομάδα γεμάτη όρεξη για ποδόσφαιρο. Κάτι που φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο.

Τα «τρία λιοντάρια» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα να γίνουν απειλητικά όμως το σκληρό παιχνίδι των Ιβοριανών διέκοψε αρκετές φορές το παιχνίδι. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Αγγλία ήρθε στο 16ο λεπτό με τον Μπέλινγχαμ να βρίσκει πανέμορφα τον Στέρλινγκ στην περιοχή όμως ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Σανκαρέ.

Η συνεχής πίεση των γηπεδούχων «έπνιγε» την άμυνα της Ακτής Ελεφαντοστού, με το γκολ να φαίνεται πως δεν θα αργήσει. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Στέρλινγκ «άδειασε» αρχικά τον Οριέ και στη συνέχεια σέντραρε παράλληλα με τον Γουότκινς να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο, με τον Σερζ Οριέ να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε διάστημα 8 λεπτών και να αποβάλλεται (33’ και 40’) με την Αγγλία να το εκμεταλλεύεται άμεσα, πετυχαίνοντας το 2-0 με τον Στέρλινγκ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η Ακτή Ελεφαντοστού, αγωνιζόμενη με αριθμητικό μειονέκτημα, έπαιξε με 10 παίκτες πίσω από την μπάλα και δέχτηκε την πίεση των παικτών του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ωστόσο, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, κλείνοντας σωστά τους διαδρόμους.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τα «τρία λιοντάρια» ήρθε στο 70ο λεπτό με τον Γουόρντ-Πράους να επιχειρεί ένα σουτ από τα 30 μέτρα και τη μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σανκαρέ, αφυπνίζοντας το κοινό στο Γουέμπλεϊ.

Λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης, ο Τάιρον Μινγκς πήδηξε ψηλότερα από όλους και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Ιβοριανών, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Πλέον το επόμενο ραντεβού των «τριών λιονταριών» έρχεται στις 4 Ιουνίου απέναντι στην Ουγγαρία για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Nations League.

Στράτος Μαρίνος