Εκεί που η μαγεία του κινηματογράφου συναντάει το ποδόσφαιρο: Οι 10 ταινίες που επικεντρώνονται στον βασιλιά των σπορ

Το… Champions League του κινηματογράφου είναι αδιαμφισβήτητα η βραδιά της απονομής των βραβείων Όσκαρ. Κάθε χρόνο, οι καλύτερες ταινίες, βραβεύονται καθώς αντιπροσωπεύουν επάξια την έβδομη τέχνη με το δικό τους τρόπο. Ωστόσο, στον κινηματογράφο, έχουν υπάρξει στιγμές, στις οποίες απαθανατίζονται εικόνες και ιστορίες, εμπνευσμένες από τον αθλητισμό συνεπώς και από το ποδόσφαιρο. 



Εκεί που η μαγεία του κινηματογράφου συναντάει το ποδόσφαιρο: Οι 10 ταινίες που επικεντρώνονται στον βασιλιά των σπορ

Ο κινηματογράφος και το ποδόσφαιρο, αποτελούν δύο είδη τέχνης, με εκατομμύρια ακολούθους ανά τη υφήλιο. Πρόκειται για τα σημαντικότερα «δευτερεύοντα» ενδιαφέροντα πολλών ανθρώπων, τα οποία όταν ενώνονται, επιφέρουν κατά μεγάλο ποσοστό, ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Αστέρες του αθλήματος, αλλά και φανταστικοί χαρακτήρες, έχουν δει τις ιστορίες τους να εκτυλίσσονται στη μεγάλη οθόνη, εντυπωσιάζοντας τις μάζες και εκτός γηπέδων.

  • The miracle of Bern (2003)

Ταινία Γερμανικής παραγωγής, η οποία γυρίστηκε το 2003, από τον Γερμανό σκηνοθέτη, Σένκε Βόρτμαν. Πραγματεύεται την ιστορία, ενός αιχμαλώτου του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, που επιστρέφοντας στο σπίτι του το 1954, αντικρίζει τις αλλαγές στις ισορροπίες της οικογένειας του. Εκεί παρατηρεί πως ο γιος του Ματίας, να είναι αφοσιωμένος στην εθνική Γερμανίας και την προσπάθεια της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ελβετίας της χρονιάς εκείνης.

Στη διάρκεια της ταινίας, αναπαρίσταται με εντυπωσιακό τρόπο,
η πορεία των «Πάντσερ» μέχρι τον τελικό της Βέρνης, απέναντι στην Ουγγαρία του Φέρεντς Πούσκας, όπου και επικράτησαν με 3-2.

Το BNSports, με αφορμή την 94η απονομή των Όσκαρ, θυμάται τις καλύτερες ταινίες που περιστρέφονται γύρω από τον κόσμο του ποδοσφαίρου.