Πορτ Βέιλ: Η μοναδική ομάδα στην Αγγλία με ρεκόρ που δεν «αγγίζει» ούτε το Big 6!

Αν κάποιος αναρωτιόταν αν υπάρχει ομάδα που μετράει τουλάχιστον μία νίκη απέναντι σε κάθε σύλλογο από τις τέσσερις πρώτες επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας, πλέον παίρνει απάντηση! Διότι, η Πορτ Βέιλ κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ, που δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε από το Big 6!  



Πορτ Βέιλ: Η μοναδική ομάδα στην Αγγλία με ρεκόρ που δεν «αγγίζει» ούτε το Big 6!

Μέχρι πριν και μία εβδομάδα, δεν υπήρχε καμία επαγγελματική ομάδα στην Αγγλία που να έχει κερδίσει όλες τις υπόλοιπες. Καμία! Υπάρχουν πολλά ρεκόρ, όπως το ότι η Άρσεναλ δεν έχει πέσει ποτέ στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία ή ότι η Έβερτον έχει διανύσει από τα 135 χρόνια του πρωταθλήματος, τα 130 στην κορυφαία κατηγορία, όμως καμία ομάδα με νίκη απέναντι σε όλες!

Πλέον υπάρχει και όσο και να σας κάνει εντύπωση, αυτή δεν εντάσσεται στο Big 6! Δεν είναι η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ, η Τσέλσι, η Λίβερπουλ ή η Τότεναμ. Δεν είναι η Έβερτον επίσης ή η Γουέστ Χαμ, ούτε η Νόριτς που θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος, λόγω του ότι αποκαλείται «ασανσέρ» και θα είχε περισσότερες πιθανότητες.

Για την ακρίβεια, δεν παίζει καν στην Premier League… Είναι η Πορτ Βέιλ, η οποία επικράτησε με 2-0 της Σάτον στην League Two και «έγραψε» ιστορία, μιας και γίνεται η πρώτη αγγλική ομάδα με νίκες απέναντι σε κάθε σύλλογο που είναι επαγγελματικός την δεδομένη χρονική στιγμή.

Η ανάρτηση του συλλόγου είναι κατατοπιστικότατη και πλέον η Πορτ Βέιλ έχει να καυχιέται για ένα επίτευγμα, που ανάλογό του δεν υπάρχει. Δεν πήρε πρωτάθλημα, δεν κερδίζει άνοδο, αλλά σίγουρα δεν μας περνά αδιάφορη, μιας και το ρεκόρ της προς το παρόν δεν «αγγίζεται»!

Δημήτρης Μανάκος