Ο Βασίλης Σαμπράκος με το «The miracle» υποψήφιος στα βραβεία SBA 2022 των Sunday Times, για το κορυφαίο ποδοσφαιρικό βιβλίο!

Πολύ μεγάλη διάκριση για το «The miracle» του Βασίλη Σαμπράκου καθώς είναι υποψήφιο για αθλητικό βιβλίο της χρονιάς στη Βρετανία!



Ο Βασίλης Σαμπράκος με το «The miracle» υποψήφιος στα βραβεία SBA 2022 των Sunday Times,  για το κορυφαίο ποδοσφαιρικό βιβλίο!

Ένα ελληνικό αθλητικό βιβλίο, μεταφρασμένο στα αγγλικά, ανάμεσα στην τελική λίστα για το βραβείο της χρονιάς από τους Sunday times δεν συμβαίνει κάθε μέρα!

Και όμως, ο Βασίλης Σαμπράκος με το εξαιρετικό του έργο «Εξηγώντας το θαύμα», με το οποίο προσπαθούσε μέσα από πάρα πολλές συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών και ανέκδοτες ιστορίες να περιγράψει το τι συνέβη εκείνο το μαγικό καλοκαίρι του 2004 για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία, είναι υποψήφιος για το βιβλίο της χρονιάς στην Βρετανία!

Το βιβλίο που εκδόθηκε στην Ελλάδα από τις εκδόσεις ΤΟΠΟΣ μεταφράστηκε στα αγγλικά με τίτλο «The miracle» και είναι στην short list για βιβλίο του 2022 δίπλα σε εξαιρετικές δουλειές όπως το «Barca» του Simon Kuper, το «The immortals» που ο Αρίγκο Σάκι μιλάει για την εκπληκτική Μίλαν που δημιούργησε στα 80s το «Greatest show on earth Mexico 1970» του Andrew Downie το «Dream factory» του Ryan Baldi, το «Maradona» του Guillem Balague, το «FA Cup» που περιγράφει 150 χρόνια του κυπέλλου Αγγλίας από τον Phil Annet και το «True genius» που είναι η ζωή του Τζορτζ Μπεστ του Wayne Barton!

Τα βραβεία υποστηρίζονται από την Football Writers Association, την ένωση των ρεπόρτερ που γράφουν για το ποδόσφαιρο στην Βρετανία και είναι υπό την αιγίδα των Sunday Times! Πολλά συγχαρητήρια στον Βασίλη Σαμπρακο και το England365 εύχεται ολόψυχα να είναι ο τελικός νικητής αλλά και μόνο η αναφορά του σε μια τέτοια λίστα αποτελεί τιμή και διάκριση!