Ο Πίκφορντ απέδειξε γιατί παραμένει ακόμα το νούμερο «1» της Αγγλίας! (vid)

Με καίριες επεμβάσεις, την ώρα που η Ελβετία γινόταν απειλητική, ο Τζόρνταν Πίκφορντ κράτησε την Αγγλία μέσα στο παιχνίδι και απέδειξε πως ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει λόγο να τον κρατάει ακόμη ως τον βασικό τερματοφύλακα των «τριών λιονταριών».



Ο Πίκφορντ απέδειξε γιατί παραμένει ακόμα το νούμερο «1» της Αγγλίας! (vid)

Μπορεί να έχει ακούσει πολλά στη φετινή σεζόν με κάποιες από τις εμφανίσεις του με την Έβερτον να μην χαρακτηρίζονται από σταθερότητα, ωστόσο, ο Τζόρνταν Πίκφορντ παραμένει η βασική επιλογή του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για την θέση του τερματοφύλακα στην εθνική Αγγλίας και το βράδυ του Σαββάτου απέδειξε το λόγο.

Τα «τρία λιοντάρια» εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, δέχθηκαν πρώτοι γκολ ωστόσο, κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν τη νίκη με 2-1 απέναντι στην Ελβετία σε φιλική αναμέτρηση στο Γουέμπλεϊ.

Βασικός παράγοντας που κράτησε την Αγγλία στο παιχνίδι ήταν οι καθοριστικές επεμβάσεις του Πίκφορντ στα τελευταία 25 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, καθώς εκείνη την ώρα η επιθετική γραμμή των Ελβετών εξέθετε συνεχώς την αμυντική λειτουργία της ομάδας του Σάουθγκεϊτ.

Αυτές οι εμφανίσεις μόνο χαμόγελα μπορούν να φέρουν στο Νησί, με την Αγγλία να διαθέτει δύο κορυφαίους τερματοφύλακες, τον Πίκφορντ και τον Ράμσντεϊλ και να οδηγείται σιγά σιγά σε ένα τουρνουά έχοντας σίγουρες λύσεις κάτω από τα γκολπόστ.

Στράτος Μαρίνος