Ένας Μπέιλ από τα παλιά έστειλε την Ουαλία στον… τελικό του Ιουνίου, με φόντο το Μουντιάλ!

Μία εξαιρετική Ουαλία έκανε την εμφάνισή της απέναντι στην Αυστρία, με το σύνολο του Ρόμπερτ Πέιτζ να έχει σε φοβερή ημέρα τον Γκάρεθ Μπέιλ, που με δύο δικά του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 2-1! Κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι πηγαίνουν στον «τελικό» του Ιουνίου με φόντο το Μουντιάλ, όπου θα συναντήσουν μία εκ των Σκωτία ή Ουκρανία!



 Ένας Μπέιλ από τα παλιά έστειλε την Ουαλία στον… τελικό του Ιουνίου, με φόντο το Μουντιάλ!

Προφανώς και η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ουαλία και Αυστρία ήταν αμφίρροπη, αλλά είναι γνωστό πως σε ματς που η μπάλα «καίει», αμφότερες θα αναζητούσαν κάποιους πρωταγωνιστές.

Κάποιους ή κάποιον, διότι στην εν λόγω συνάντηση, ο Γκάρεθ Μπέιλ ήταν… αρκετός, θυμίζοντας σε πολλούς γιατί είναι ο αρχηγός της χώρας του, γιατί κόστισε τόσο στην Ρεάλ Μαδρίτης και γιατί δεν συμβιβάζεται με την θέση του αναπληρωματικού στο ρόστερ του Κάρλο Αντσελότι!

Ο Ουαλός ποδοσφαιριστής των Μαδριλένων, αρχικά έκανε το 1-0 στο 25ο λεπτό με απίστευτη εκτέλεση φάουλ, που θύμισε τον τρόπο που στήνεται πίσω από την μπάλα ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το ματς κύλησε συνετά, οι Αυστριακοί δεν επιτίθονταν μαζικά και μία ακόμη στημένη φάση ήταν αρκετή για να διαμορφώσει το τελικό σκορ, με τον Μπέιλ να είναι και πάλι πρωταγωνιστής.

Για την ακρίβεια, πέντε λεπτά πριν από την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, οι γηπεδούχοι είχαν κόρνερ, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και έπεσε στα πόδια του superstar της χώρας του.

Αυτός την έφερε στο αριστερό και με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ, έστειλε την Αυστρία… σπίτι και την Ουαλία σε έναν πρόωρο «τελικό», με φόντο το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ!

Κάπως έτσι, ο Μπέιλ έθεσε εκτός συνέχειας τον συμπαίκτη του, Νταβίντ Αλάμπα, παρά τη μείωση του σκορ από το αυτογκόλ του Ντέιβις στο 58’ και πλέον αναμένει το ματς του Ιουνίου, όπου θα αντιμετωπίσει  τον νικητή του ζευγαριού Σκωτίας – Ουκρανίας!

Δημήτρης Μανάκος