Πορτογαλία: Με άρωμα… Premier League γύρω από τον Ρονάλντο, «βλέπει» το Κατάρ!

Στον πρόωρο τελικό απέναντι στην Τουρκία, ο Φερνάντο Σάντος επιλέγει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην κορυφή της επίθεσης και τον πλαισιώνει με… Premier League. Τέσσερις από τους πέντε μεσοεπιθετικούς γύρω του παίζουν στο «Νησί» και ο Ντιόγο Ζότα είναι ο μοναδικός Πορτογάλος στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα που τον ξεπερνά!



Πορτογαλία: Με άρωμα… Premier League γύρω από τον Ρονάλντο, «βλέπει» το Κατάρ!

Με μία σύνθεση με έντονο άρωμα… Premier League, παρατάσσεται η Πορτογαλία απέναντι στην Τουρκία, με φόντο την πρόκρισή της στην επόμενη φάση των μπαράζ, όπου αν όλα κυλήσουν ως αναμένονται, θα βρει απέναντί της την Ιταλία!

Στο κέντρο της άμυνας παίζει ο Φόντε, ο οποίος έχει περάσει από την Αγγλία και τώρα βρίσκεται στην Γαλλία και την Λιλ, ενώ από τη… μέση και μπροστά, όλα θυμίζουν «Νησί»!

Στο κέντρο βρίσκονται ο Μουτίνιο και ο Μπερνάρντο Σίλβα, με τον Μπρούνο Φερνάντες να αγωνίζεται ως δεκάρι και τον Ζότα ως αριστερό εξτρέμ, πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Μοναδική «διαφοροποίηση» δηλαδή αποτελεί ο Οτάβιο!

Όσον αφορά το δίδυμο Ρονάλντο-Ζότα, θυμίζουμε πως ο δεύτερος είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που ξεπερνά τον Πορτογάλο σε γκολ στην τρέχουσα σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις. Ο παίκτης της Λίβερπουλ έχει 19, ο Κριστιάνο ένα λιγότερο, αλλά σήμερα… συνυπάρχουν, με τον στόχο να είναι κοινός!

Η… μισή Premier League βρίσκεται λοιπόν στο Πόρτο, η αποστολή της Πορτογαλίας περιλαμβάνει επίσης τους Σα και Σέντρικ, με Κανσέλο και Νέβες να απουσιάζουν για διαφορετικούς λόγους και στόχος της είναι η πρόκριση στην τελική φάση του Κατάρ, στην τελευταία μεγάλη διοργάνωση του Κριστιάνο Ρονάλντο!

 

Δημήτρης Μανάκος