Ο 39χρονος Ζερμέν Ντεφό ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση! (vid)

Έπειτα από μία λαμπρή καριέρα που ξεκίνησε πίσω στο 1999, ο 39χρονος πλέον Ζερμέν Ντεφό ανακοίνωσε πως «κρεμάει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια για να αφοσιωθεί στην οικογένειά του.



Ο 39χρονος Ζερμέν Ντεφό ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση! (vid)

Ο Άγγλος επιθετικός αποτέλεσε φόβητρο για τις αντίπαλες άμυνες με την τρομερή ικανότητά του στο σκοράρισμα όμως ποτέ δεν κατάφερε να φτάσει κοντά σε ένα πρωτάθλημα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Μεγαλούργησε στην Τότεναμ πετυχαίνοντας 143 γκολ και 32 εμφανίσεις σε 362 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο, δεν κατάφερε με τα «σπιρούνια» να ξεπεράσει την 4η θέση. Νωρίτερα, είχε κάνει το ντεμπούτο του στα γήπεδα της Πρέμιρ Λιγκ με την φανέλα της Γουέστ Χαμ με την οποία κατάφερε να ξεχωρίσει κερδίζοντας στη συνέχεια την μεταγραφή του στην Τότεναμ.

Μετά το πέρασμά του από την Πόρτσμουθ, αγωνίστηκε και στο MLS για λογαριασμό της Τορόντο, ωστόσο, πριν καν συμπληρώσει 12 μήνες στις ΗΠΑ, επέστρεψε στο Νησί καθώς οι φήμες έλεγαν πως ήταν χαρούμενος μακριά από την πατρίδα του.

Πέρυσι τον Ιανουάριο, υπέγραψε με τη Ρέιντζερς όμως γρήγορα επέστρεψε στην Αγγλία για λογαριασμό της Σάντερλαντ με την οποία «μάτωσε» τα αντίπαλα δίχτυα από το 2015 μέχρι το 2017. Στην τρέχουσα σεζόν δεν κατάφερε να σκοράρει, ρίχνοντας  τίτλους τέλους σε μία λαμπρή καριέρα στην οποία πρόλαβε να σκοράρει 286 φορές και να μοιράσει 59 ασίστ σε 731 συμμετοχές.

Κατέκτησε δύο τρόπαια, ένα FA Cup με την Τότεναμ το 2008 και το πρωτάθλημα Σκωτίας στη σεζόν 2020/2021 και πρόλαβε να εκπροσωπήσει και την εθνική ομάδα της Αγγλίας φορώντας τη  φανέλα της 57 φορές, πετυχαίνοντας 20 τέρματα.

Το μήνυμα του Ντεφό για την απόσυρσή του:

«Μετά από 22 χρόνια στο παιχνίδι, αποφάσισα να αποσυρθώ από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο . Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, και το έχω συζητήσει με την οικογένειά μου και τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους. Έκανα το επαγγελματικό μου ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών το 1999 και αισθάνομαι ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσω. Είχα ένα απίστευτο ταξίδι, και έχω γνωρίσει καταπληκτικούς ανθρώπους στο ποδόσφαιρο.. Το ποδόσφαιρο θα παραμείνει πάντα στο αίμα μου, και μου δίνει μεγάλη υπερηφάνεια και ικανοποίηση να κοιτάξω πίσω την ευλογημένη καριέρα που είχα. Τώρα θέλω να περάσω λίγο ποιοτικό χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά μου πριν προτού προχωρήσω σε νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου.

Ευχαριστώ όλους τους οπαδούς από κάθε σύλλογο που έχω παίξει. Θα έχω πάντα έναν ιδιαίτερο δεσμό με όλους σας. Ευχαριστώ επίσης στους καταπληκτικούς συμπαίκτες μου, προπονητές, και προσωπικό για το παιχνίδι ένα τέτοιο αναπόσπαστο κομμάτι στην καριέρα μου. Τέλος, θέλω να πω ευχαριστώ στη μαμά μου. Μου έδωσες μια μπάλα όταν ήμουν δύο ετών και με έκανες να πιστέψω ότι το όνειρό μου θα μπορούσε να γίνει πραγματικά. Οτι είμαι το οφείλω σε σένα και στον Θεό», έγραψε στα social media o Ντεφό.

 

 

Στράτος Μαρίνος