Η Τότεναμ «προμηθεύει» την εθνική Αγγλίας περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα! (pic)

Μόνο οι κορυφαίοι καταφέρνουν να εκπροσωπήσουν την εθνική ομάδα της χώρας τους και σε αυτό τον τομέα, η Τότεναμ τα πηγαίνει εξαιρετικά, έχοντας «προσφέρει» τους περισσότερους παίκτες στα «τρία λιοντάρια» ανά τα χρόνια.



Η Τότεναμ «προμηθεύει» την εθνική Αγγλίας περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα! (pic)

Η εκπροσώπηση της εθνικής ομάδας είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα για έναν ποδοσφαιριστή, κάτι που αποδεικνύεται σε πολλές περιπτώσεις ανά τα χρόνια. Το ίδιο σημαντικό είναι και για τις ομάδες που θέλουν να βλέπουν τους παίκτες τους να αγωνίζονται με το εθνόσημο.

Από την εθνική Αγγλίας έχουν περάσει χιλιάδες ποδοσφαιριστές, με μερικούς από αυτούς να γράφουν ιστορία για τα «τρία λιοντάρια» κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966, ωστόσο ποια είναι η ομάδα που έχει «προωθήσει» περισσότερους παίκτες στην εθνική; Η απάντηση μπορεί να παραξενέψει αρκετούς, καθώς η Τότεναμ διατηρεί την «πρωτιά» σε αυτή την κατηγορία.

Τα «σπιρούνια» είναι η ομάδα που έχει προμηθεύσει με παίκτες την εθνική ομάδα της Αγγλίας περισσότερο από κάθε άλλη, «προσφέροντας» 78 παίκτες συνολικά. Ανάμεσά τους μερικοί θρύλοι του αγγλικού ποδοσφαίρου όπως ο Τζίμι Γκριβς, ο Γκάρι Λίνεκερ και φυσικά ο νυν αρχηγός, Χάρι Κέιν.

Μία θέση πιο κάτω, με προώθηση 76 παικτών ανά τα χρόνια βρίσκεται η ¶στον Βίλα και η ερασιτεχνική ομάδα, Κορίνθιαν, που δημιουργήθηκε το 1882. Στη συνέχεια ακολουθούν η Λίβερπουλ με 74 παίκτες και οι Έβερτον με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 70.Τη δεκάδα κλείνουν οι ¶ρσεναλ (67), Τσέλσι (52), Μάντσεστερ Σίτι (51) και Μπλάκμπερν (48).

 

Στράτος Μαρίνος