Και όμως, η Ρωσία καταθέτει υποψηφιότητα για το EURO 2028!

Μπορεί το Ηνωμένο Βασίλειο και η Δημοκρατία της Ιρλανδίας να φαντάζουν ως τα απόλυτα φαβορί για να διοργανώσουν το EURO 2028, όμως σύμφωνα με κύκλους στην ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ρωσίας, η χώρα σχεδιάζει να καταθέσει υποψηφιότητα για την εν λόγω διοργάνωση, παρά τα όσα συμβαίνουν ανάμεσα σε αυτήν και την Ουκρανία!



Και όμως, η Ρωσία καταθέτει υποψηφιότητα για το EURO 2028!

Η Ρωσία ετοιμάζεται να καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας ώστε να γίνει η διοργανώτρια των EURO 2028 και EURO 2032, παρά την κατάσταση που επικρατεί με την εισβολή της στην Ουκρανία και τον αποκλεισμό που έχει δεχθεί από κάθε διοργάνωση!

Αν και ακούγεται απίθανο, την ιδέα αυτή ανέφερε επίσημα με δηλώσεις του ο Σεργέι Ανόχιν, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ρωσίας.

Βέβαια, δεν φαίνεται πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες κάτι τέτοιο να γίνει πραγματικότητα. Κύκλοι της UEFA ανέφεραν πως «στην επίσημη ψηφοφορία για την ανάθεση της διοργάνωσης, η Ρωσία δεν πρόκειται να πάρει ούτε μια ψήφο».

Κάπως έτσι, το μεγάλο φαβορί για την διοργάνωση του EURO 2028 είναι το Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με την Ιρλανδία, ενώ για το EURO 2032 η Ιταλία, με τους Ρώσους να μοιάζει πως καταθέτουν υποψηφιότητα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις!

Η Ομοσπονδία της Ρωσίας δεν έχει αποβληθεί από την UEFA, παρά το ban που έχει επιβληθεί στην ομάδα τον προηγούμενο μήνα. Ο πρόεδρος Αλεξάντερ Ντιούκοφ, βρίσκεται ακόμη στο εκτελεστικό συμβούλιο της UEFA. Η είσοδος της Ρωσίας και της Τουρκίας σημαίνει πως πρέπει να υπάρξει επίσημη προσφορά με μία ψηφοφορία της UEFA όχι πριν από τον Σεπτέμβριο του 2023!

Δημήτρης Μανάκος