Η Τσέλσι ελπίζει να έχει τον κόσμο της στο «Γουέμπλεϊ»

Ορατό το σενάριο να βρεθούν φίλαθλοι της Τσέλσι στον ημιτελικό του κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, παρά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στους «μπλε». Το “πράσινο φως” αναμένεται από την Αγγλική Ομοσπονδία (FA).



Η Τσέλσι ελπίζει να έχει τον κόσμο της στο «Γουέμπλεϊ»

Ως γνωστόν μία από τις συνέπειες που επιβλήθηκαν στην Τσέλσι μετά τις κυρώσεις της Βρετανικής κυβέρνησης στο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είναι ότι η Τσέλσι δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέσει στους φιλάθλους της περαιτέρω εισιτήρια για τους αγώνες που απομένουν. Ωστόσο αυτή η τιμωρία αναμένεται να ανατραπεί, τουλάχιστον για τον ημιτελικό του κυπέλλου Αγγλίας, όπου οι «μπλε» θα αντιμετωπίσουν την Κρίσταλ Πάλας στο «Γουέμπλεϊ».

Συγκεκριμένα, η ίδια η FA επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση προκειμένου να μην ισχύσει το συγκεκριμένο μέτρο για την Τσέλσι στο εν λόγω παιχνίδι και οι φίλαθλοι του λονδρέζικου συλλόγου να δώσουν το “παρών”. Επί του θέματος, εκπρόσωπος της FAδήλωσε τα εξής:

Ελπίζουμε να έχουμε ξεπουλήσει (εισιτήρια) και στους δύο ημιτελικούς για το κύπελλο Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ». Αυτό περιλαμβάνει εισιτήρια και για τους φιλάθλους της Τσέλσι για το ματς με την Κρίσταλ Πάλας και συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση ώστε να βρεθεί μια μέθοδος να λυθεί αυτό, ενώ σεβόμαστε τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί αυτή τη στιγμή στην Τσέλσι”.

Σε πολιτικό επίπεδο φαίνεται πως η Τσέλσι έχει έναν ισχυρό σύμμαχο, έστω για το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς ο Τζούλιαν Νάιτ, μέλος της Βουλής αλλά και προεδρεύων της “ Επιτροπής Ψηφιοποίησης,Πολιτισμού και Αθλητισμού”, τάχθηκε υπέρ της παρουσίας κόσμου της Τσέλσι στον ημιτελικό. Ο ίδιος ανέφερε:

“Η Τσέλσι είναι παραπάνω από τον ιδιοκτήτη της, είναι ένας ζωντανός οργανισμός τεράστιας σημασίας για τους φιλάθλους της και την κοινωνία. Είναι κατανοητό ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας με τη Μίντλεσμπρο έγινε χωρίς τον κόσμο της Τσέλσι. Ωστόσο με τόσο χρόνο μπροστά μας, η FA δεν δικαιολογείται να τους αποκλείσει. Η FA οφείλει να επιτρέψει να πουληθούν εισιτήρια στους φίλους της Τσέλσι, αρκεί τα χρήματα να διατεθούν στους ανθρώπους της Ουκρανίας”.

Σαφώς πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, εφόσον υλοποιηθεί, καθώς ο λονδρέζικος σύλλογος θα μπορούσε να “πατήσει” πάνω σε αυτή την απόφαση ώστε να διεκδικήσει εισιτήρια στα εναπομείναντα ματς της σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις.

 

Διονύσης Γαλιατσάτος