Πατρίκ Βιεϊρά: Δεν λέει να χάσει στο FA Cup, 19 παιχνίδια αήττητος ως παίκτης και προπονητής!

Ο Πατρίκ Βιεϊρά έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό νεανικό σύνολο στην Κρίσταλ Πάλας και παρά τις δυσκολίες «έστειλε» τους «αετούς» στα ημιτελικά του FA Cup, συνεχίζοντας το αδιανόητο σερί του στη διοργάνωση.



Πατρίκ Βιεϊρά: Δεν λέει να χάσει στο FA Cup, 19 παιχνίδια αήττητος ως παίκτης και προπονητής!

Όλες οι στοιχηματικές εταιρίες τον θεωρούσαν το φαβορί για απολυθεί πρώτος μέσα στη σεζόν. Εκείνος, όχι μόνο τους διέψευσε αλλά έχει καταφέρει να εμφανίσει μία ανταγωνιστική Κρίσταλ Πάλας, μακριά από τις θέσεις του υποβιβασμού και να την οδηγήσει μέχρι και τα ημιτελικά του FA Cup μετά την πρόκριση με 4-0 επί της Έβερτον.

Βέβαια, το τελευταίο μπορεί και να μην θεωρηθεί κάποιο ιδιαίτερο κατόρθωμα, αφού ο Πατρίκ Βιεϊρά έχει μία άλλη σχέση με το θεσμό του κυπέλλου από τα χρόνια που αγωνιζόταν για την Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Γάλλος τεχνικός έχει κατακτήσει 5 φορές το FA Cup (4 με Άρσεναλ, 1 με Σίτι) και έχει ξεχάσει πως είναι να γνωρίζεις την ήττα σε κάποιον από τους αγώνες του. Από τις 3 Απριλίου του 2004 και έναν αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει να χάσει ο Βιεϊρά στο θεσμό, παραμένοντας μέχρι σήμερα αήττητος είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής.

Συγκεκριμένα, δεν έχει γνωρίσει την ήττα σε κανέναν από τους τελευταίους 15 αγώνες ως αθλητής των «κανονιέρηδων» και των «πολιτών» ενώ στους 4 που έχει καθίσει στον πάγκο της Κρίσταλ Πάλας έχει καταφέρει να τους κερδίσει, έχοντας πετύχει 10 γκολ και δεχτεί μόλις 2.

Στράτος Μαρίνος