Οι αριθμοί του εξαιρετικού Τσιμίκα κόντρα στη Νότιγχαμ! (vid)

Ο Κώστας Τσιμίκας ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Λίβερπουλ στην αναμέτρηση απέναντι στην Νότιγχαμ Φόρεστ, μοίρασε την ασίστ στο νικητήριο γκολ του Ζότα και συνέβαλε τα μέγιστα για να προκριθεί η ομάδα του στα ημιτελικά του FA Cup, εκεί που θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι.



Οι αριθμοί του εξαιρετικού Τσιμίκα κόντρα στη Νότιγχαμ! (vid)

Η Λίβερπουλ πήρε τεράστια πρόκριση απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ, φτάνοντας για πρώτη φορά στα ημιτελικά του FA Cup υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ. Το τελικό 1-0  αποδεικνύει πως η ομάδα της Τσάμπιονσιπ δεν απέκλεισε τυχαία τις Άρσεναλ και Λέστερ, ωστόσο, δεν μπόρεσε να πάρει ακόμη μία πρόκριση κόντρα στην παρέα του Κώστα Τσιμίκα.

Ο Έλληνας μπακ μοίρασε την ασίστ, με το δεξί, στο Ζότα για το νικητήριο τέρμα των «ρεντς» στο 78ο λεπτό ενώ είχε συνολικά μία γεμάτη εμφάνιση σε όλη την αναμέτρηση. Έκανε 89 φορές επαφή με τη μπάλα, δημιούργησε μία ευκαιρία για γκολ ενώ επιχείρησε 12 σέντρες στην περιοχή των γηπεδούων.

Παράλληλα, ήταν πολύ καλός και στο αμυντικό κομμάτι κερδίζοντας 5 μονομαχίες, ενώ κατάφερε να ανακόψει ακόμη 4 φορές τις επιθέσεις της Φόρεστ, πραγματοποιώντας και 4 τάκλιν. Ο «Τσίμι» μετράει πλέον 4 ασίστ με τη φανέλα της Λίβερπουλ, ενώ για ακόμη ένα παιχνίδι βοήθησε στο να παραμείνει η εστία του Άλισον απαραβίαστη.

Αναλυτικά τα στατιστικά από την εμφάνιση του Τσιμίκα:

Στράτος Μαρίνος