Η Σίτι παρέμεινε απόλυτη και συνεχίζει στα ημιτελικά (vids)

Έκανε το 28/28 και βρίσκεται στους «4» του Κυπέλλου. Αφού προηγήθηκε, δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί προ εκπλήξεως και κάπως έτσι η Μάντσεστερ Σίτι πήρε ακόμα ένα ματς στο οποίο εκείνη ανοίγει το σκορ. Το τελικό 4-1 επί της Σαουθάμπτον στο St. Mary's στέλνει το σύνολο του Πεπ μια ανάσα από τον μεγάλο τελικό του φετινού FA Cup.  



Η Σίτι παρέμεινε απόλυτη και συνεχίζει στα ημιτελικά (vids)

Η Σαουθάμπτον στο ηλιόλουστο St. Mary's είχε αποφασίσει να βάλει δύσκολα στην Μάντσεστερ Σίτι στον μεταξύ τους προημιτελικό και η αλήθεια είναι ότι αυτό το κατάλαβε πολύ καλά η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Στα πρώτα λεπτά ο Άνταμ Άρμστρονγκ είχε και δοκάρι, όμως, ο Στέρλινγκ κατάφερε ν' ανοίξει το σκορ για τους «πολίτες» απογοητεύοντας τους παίκτες του Χάζενχουτλ για την μεγάλη προσπάθεια που είχαν καταβάλει. Ο Άγγλος επιθετικός από ένα τσίμπημα της μπάλας του Ζεσούς κατάφερε να βρεθεί σε θέση βολής και ν' ανοίξει το σκορ στο 12ο λεπτό. Και αυτό ήταν κακό μήνυμα για τους «άγιους», αφού η Σίτι στις 27 προηγούμενες φορές που προηγήθηκε στο σκορ στη φετινή σεζόν, πήρε και τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ν' αντιδράσουν, είχαν μεγάλη χαμένη ευκαιρία λίγο πριν την ανάπαυλα με κεφαλιά του Στιούαρτ Άρμστρονγκ που δεν βρήκε στόχο, όμως, η δικαίωση ήρθε στις καθυστερήσεις. Ο Ελιονούσι έφυγε στην πλάτη της άμυνας από δεξιά, πρόλαβε και τον Στέφεν, έκανε το γύρισμα και η μπάλα κόντραρε στον Λαπόρτ για να καταλήξει στα δίχτυα και να γίνει το 1-1 με αυτογκόλ στο 45' + 2'. Η Σαουθάμπτον έμενε ψηλά στο γήπεδο και στο δεύτερο μέρος, με την Σίτι όμως να αποφασίζει να τελειώσει το παιχνίδι όσο πιο γρήγορα θα μπορούσε. Και στο 61' εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σαλισού που έσπρωξε τον Ζεσούς στην περιοχή και έκανε ξεκάθαρο πέναλτι.

Ο Ντε Μπρόινε ευστόχησε για το 2-1 στο 62' και ο Πεπ έριξε στο ματς τους Μάχρεζ και Φόντεν αντί των Γκρίλις και Ζεσούς, με τους «άγιους» να ενισχύονται με τους Άνταμς και Μπρόγια αντί των Άνταμ Άρμστρονγκ και Λονγκ. Ο Σκωτσέζος επιθετικός που πέρασε στο παιχνίδι στο 72ο λεπτό βρέθηκε απέναντι από τον Στέφεν και πλάσαρε δίχως όμως να καταφέρει να σκοράρει σε μια φάση που ήταν χαρακτηριστική του μόχθου της ομάδας του Χάζενχουτλ για να βρει εκ νέου απάντηση στο σκορ. Τελικά όλα τελείωσαν για τη Σίτι στο 75' με το εκπληκτικό αριστερό σουτ του Φόντεν από τα όρια της περιοχής για το 3-1 των «πολιτών» και την πρόκριση στα ημιτελικά. Το τελικό 4-1 που σήμανε και την «κατάρρευση» της Σαουθάμπτον, ήρθε στο 78' από τον Ριγιάντ Μαχρέζ που από πλάγια θέση έκανε το χαμηλό τελείωμα στην κλειστή γωνία, με τον Φόρστερ απλά να παρακολουθεί τη μπάλα.

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης