Το έκανε να φαίνεται εύκολο η Τσέλσι και πέρασε στους «4» του FA Cup!

Δεν δυσκολεύτηκε καθόλου η Τσέλσι απέναντι στη Μίντλεσμπρο στον πρώτο προημιτελικό του FA Cup, με τους «μπλε» να προκρίνονται στους «4» του θεσμού, πιο εύκολα από ό,τι και οι ίδιο θα φαντάζονταν! Άνοιξε το σκορ ο Λουκάκου, διαμόρφωσε το τελικό σκορ ο Ζίγιεχ, κατέγραψε δύο ασίστ ο Μέισον Μάουντ!



Το έκανε να φαίνεται εύκολο η Τσέλσι και πέρασε στους «4» του FA Cup!

Δεν μπόρεσε να υποτάξει και την Τσέλσι η Μίντλεσμπρο, η οποία αν και είχε πετύχει σπουδαίες προκρίσεις στο FA Cup μέχρι και σήμερα, είδε την ομάδα του Τόμας Τούχελ να είναι απίστευτα σοβαρή και να μην της αφήνει περιθώρια να πιστέψει πως τα «θαύματα» με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ θα μπορούσαν να έχουν συνέχεια.

Αναλυτικότερα, οι «μπλε» που παρατάχθηκαν με βασική ενδεκάδα και τον Ρομέλου Λουκάκου στην σύνθεσή τους, σκόραραν από νωρίς και έβαλαν τα θεμέλια πρόκρισης, με την συμπλήρωση μισής ώρας.

Αρχικά, στο 14ο λεπτό σε μία έξοχα εκτελεσμένη επίθεση από πλευράς των Λονδρέζων, η μπάλα έφτασε στον Μέισον Μάουντ και αυτός διένυσε μεγάλη απόσταση μαζί της. Γύρισε παράλληλα στον Ρομέλου Λουκάκου και από εκείνο το σημείο ο Βέλγος δεν θα μπορούσε να αστοχήσει, σκοράροντας για δεύτερο συνεχόμενο ματς Κυπέλλου.

Η πλάστιγγα φάνηκε να γέρνει και 17 λεπτά μετά, απλώς τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν. Σε μία παρόμοια φάση, που δεδομένα αποτελεί προϊόν καλής δουλειάς στο Λονδίνο, ο Μάουντ απομόνωσε τον Ζίγιεχ και αυτός τελείωσε ιδανικά την φάση στο 31’, με εξαιρετικό πλασέ στην απέναντι γωνία!

Η κατάσταση απλοποιήθηκε και το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο αν ο Λουκάκου στο 36’ έβλεπε τον δεξιό οπισθοφύλακα της «Μπόρο» να σώζει το πλασέ του πάνω στην γραμμή!

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο ρυθμός έπεσε απόλυτα και η Μίντλεσμπρο δεν κατάφερε μέχρι και το 72ο λεπτό να έχει σουτ εντός εστίας. Αντιθέτως, η Τσέλσι απείλησε με κεφαλιά του Βέρνερ στο 73’, αλλά το τελικό 2-0 ήταν ήδη αρκετό για να σηματοδοτήσει την έκτη της σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και την πρόκρισή της στους «4» του FA Cup!

Δημήτρης Μανάκος