Σάκα και «τρίποντο»... επαναφοράς στη σωστή τροχιά (vid)

Η Άρσεναλ έφυγε από το Μπέρμιγχαμ με το υπέρ της 1-0 επί της Άστον Βίλα χάρη στο καθοριστικό γκολ του Σάκα για να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα (2-0) στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ. Το «χτύπημα» του Άγγλου ήταν αρκετό για το σύνολο του Αρτέτα που βρήκε απέναντί του μια ομάδα που «θόλωνε» συνεχώς στην ανάπυξή της. Δοκάρι ο Γουότκινς στο δεύτερο μέρος, αλλά γενικά ανούσια η ομάδα του Τζέραρντ. 



Σάκα και «τρίποντο»... επαναφοράς στη σωστή τροχιά (vid)

Η Άρσεναλ του Αρτέτα έχει μάθει να παίζει τη μπάλα γρήγορα, να εκμεταλλεύεται το πλάτος του γηπέδου και έχει αυτούς τους «διάολους» που λέγονται Σάκα και Σμιθ – Ρόου για να δίνουν ταχύτητα και ποιότητα στο παιχνίδι της ομάδας. Οι «κανονιέρηδες» με πίεση ψηλά, τον Όντεγκααρντ να προσπαθεί να ελέγξει τα πράγματα λίγο πιο πίσω από τον Λακαζέτ και τον Πάρτεϊ στα χαφ να κάνει αισθητή την παρουσία του, επιβλήθηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Η Βίλα ξεμύτισε ελάχιστες φορές από το μισό της γήπεδο.

Κι αφού στο 10ο λεπτό ο Εμιλιάνο Μαρτίνες αντέδρασε απίστευτα ενστικτωδώς για να διώξει τη μπάλα από την κίνηση του Κονσά μπροστά του, γλιτώνοντας το αυτογκόλ, τελικά ο Αργεντινός μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα του. Στο 30' ο Σοάρες έκανε το γύρισμα από δεξιά, τελικός αποδέκτης στη φάση ήταν ο Σάκα στο ημικύκλιο της περιοχής και με μονοκόματο αριστερό σουτ έκανε το 1-0.

Αυτό ήταν το γκολ υπ' αριθμόν 2.000 για τους «κανονιέρηδες» στην Premier League και φυσικά ήταν εύθραυστο το σκορ, με την Άρσεναλ να κυνηγάει και κάτι ακόμα για ν' αποκτήσει μεγαλύτερη ασφάλεια για τη νίκη. Στο 61ο λεπτό, βέβαια, ήρθε η πρώτη μεγάλη απειλή στο ματς για την εστία του Λένο. Ο ΜακΓκιν εκτός περιοχής έκανε το δεξί σουτ που έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Από τη μια οι «χωριάτες» δεν άφηναν την Άρσεναλ να θεωρήσει ότι έπαιζε τελείως μόνη της, από την άλλη οι παίκτες του Τζέραρντ κατέστρεφαν τις προσπάθειές τους την τελευταία στιγμή. Στο 68' ο Γουότκινς το πήρε πάνω του και πέφτοντας έκανε το σουτ που κόντραρε και κατέληξε στο δοκάρι και μετά από αυτή την ανησυχία, οι Λονδρέζοι προστάτευσαν την εστία τους ακόμα κι αν χρειάστηκε να αμυνθούν μαζικά. Πήραν το «τρίποντο» και συνεχίζουν προς το «κλείδωμα» μιας θέσης στην 4άδα, με τον Λένο στο 90' + 5΄ να διώχνει μια εκτέλεση φάουλ του Κουτίνιο!

 

Κώστας Ζάλιαρης