Είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει! (vids)

Στη ματσάρα της σεζόν, η «καταραμένη» Λιντς κατάφερε να επιστρέψει από το 2-0 κόντρα στη Γουλβς και να πάρει τεράστια νίκη (3-2) με ανατροπή χάρη στο γκολ του Λουκ Έιλινγκ στο 90+1’, κάνοντας τεράστιο βήμα στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στην κατηγορία. Τα «παγώνια» είδαν τέσσερεις παίκτες τους να αποχωρούν με τραυματισμό ενώ οι «λύκοι» αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ραούλ Χιμένες από το 53ο λεπτό.



Είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει! (vids)

Η Λιντς καιγόταν για τη νίκη για να κερδίσει έδαφος στη μάχη της παραμονής. Η Γουλβς ήθελε οπωσδήποτε το τρίποντο για να συνεχίσει να διεκδικεί μία θέση στην Ευρώπη. Όλα έδειχναν πως θα διεξαχθεί ένα πολύ σκληρό παιχνίδι στο Μολινό, όπως και συνέβη.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με το πόδι στο γκάζι στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε δύο φορές στα πρώτα δέκα λεπτά, με Ροντρίγκο και Μπάμφορντ, ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν πολύ δραστικά μετά τον τραυματισμό του Άγγλου φορ που τον ανάγκασε να αποχωρήσει με δάκρυα στα μάτια από τον αγωνιστικό χώρο.

Αναγκαστική αλλαγή έκανε και η Γουλβς στο 24ο λεπτό, που είδε τον Ρούμπεν Νέβες να αποχωρεί με ενοχλήσεις στο δεξί του πόδι, με τον Τρινκάο να παίρνει τη θέση του και να κάνει αμέσως αισθητή την παρουσία του.

Ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Πορτογάλος επιθετικός γύρισε εξαιρετικά τη μπάλα μέσα στην περιοχή, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Γιόνι Κάστρο για το 1-0 των «λύκων».

Τα δύσκολα δεν είχαν τελειώσει για τα «παγώνια» που είδαν και τον Γιορέντε να αποχωρεί με τραυματισμό από το παιχνίδι, με τον Τζέσι Μαρτς να πραγματοποιεί και τη δεύτερη αλλαγή του.

Λόγω των πολλών διακοπών στην αναμέτρηση, ο διαιτητής της αναμέτρησης πρόσθεσε 8 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο, τα πράγματα πρόλαβαν να γίνουν ακόμα χειρότερα. Στο 45+9’ ο Κλιχ συγκρούστηκε με τον Κοχ στον αέρα και αποχώρησε απευθείας για τα αποδυτήρια, με την Λιντς να προχωράει σε 3η αναγκαστική αλλαγή στο πρώτο μέρος.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για την ομάδα του Δυτικού Γιόρκσαϊρ, οι «λύκοι» κατάφεραν να διπλασιάσουν το προβάδισμά τους στο 45+10’ με τον Τρινκάο να εκτελεί υποδειγματικά, βάζοντας γερές βάσεις για μία σημαντική νίκη.

Ωστόσο, η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου άλλαξε τις ισορροπίες στην αναμέτρηση. Στο 53’,ο Ραούλ Χιμένες βρήκε με άσχημο τρόπο τον Μελιέ την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να απομακρύνει, με αποτέλεσμα να αντικρίσει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί.

Μάλιστα, η «κατάρα» δεν έλεγε να αφήσει τη Λιντς που είδε και τον Γάλλο τερματοφύλακά της  να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού και τη θέση του να παίρνει ο 21χρονος Κρίστοφερ Κλάεσον που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν άμεσα το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και μέσα σε τρία λεπτά κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Αρχικά, στο 63΄ο Χάρισον μετά από μία φάση διαρκείας στα καρέ των «λύκων» έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα και στη συνέχεια ο Ροντρίγκο πλάσαρε σε κενή εστία για το 2-2.

Η Γουλβς ξεπέρασε αρκετά γρήγορα το σοκ της ισοφάρισης και κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, ψάχνοντας το γκολ της νίκης ακόμη και αν αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, όμως οι αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων αντιμετώπισε πολύ σωστά τις επιθέσεις των παικτών του Μπρούνο Λαζ.

Όμως αυτή η Λιντς είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Με τον αρχηγό της, Λουκ Έιλινγκ, στο 90+1’ των καθυστερήσεων κατάφερε να φύγει από το Μολινό με ένα «χρυσό» τρίποντο γεμάτο κακουχίες και έκανε ένα τεράστιο βήμα στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία.

Στράτος Μαρίνος