Με την Λυών η Γουέστ Χαμ στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ!

Την μαχητική Λυών που άφησε εκτός συνέχειας την Πόρτο, καλείται ν' αντιμετωπίσει η Γουέστ Χαμ στα προημιτελικά του φετινού Γιουρόπα Λιγκ, δίνοντας το «παρών» σε αυτή τη φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά έπειτα από 41 χρόνια. 



Με την Λυών η Γουέστ Χαμ στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ!

Τα «σφυριά» του Ντέιβιντ Μόγιες από τη στιγμή που κατάφεραν να πετάξουν εκτός συνέχειας στον θεσμό την Σεβίλλη με τα 6 τρόπαια στη διοργάνωση, ασφαλώς δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Μόνο να στοχεύσουν σε κάθε ξεχωριστή υπέρβαση... κι ό,που βγει!

Στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, σε φάση όπου οι Λονδρέζοι βρίσκονται για πρώτη φορά έπειτα από 41 χρόνια, η κληρωτίδα έστειλε τον αγγλικό σύλλογο πάνω στην Λυών. 

Οι «λιονέ» κατάφεραν απέναντι στην Πόρτο στους «16» να πάρουν νίκη (1-0) στο εκτός έδρας παιχνίδι και με το 1-1 του επαναληπτικού να περάσουν στους «8».

Το γαλλικό κλαμπ στους ομίλους είχε βρεθεί με τις Ρέιντζερς, Μπρόντμπι και Σπάρτα Πράγας και τερμάτισε δίχως να ηττηθεί, με 5 νίκες και 1 ισοπαλία!

Τα ζευγάρια:

Λειψία – Αταλάντα

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπαρτσελόνα

Γουέστ Χαμ – Λυών

Μπράγκα – Ρέιντζερς

Ο νικητής του Λειψία – Αταλάντα θα είναι ο γηπεδούχους στο πρώτο ματς των ημιτελικών απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Μπράγκα – Ρέιντζερς.

Αντίστοιχα, από το ζευγάρι Γουέστ Χαμ – Λυών θα προκύψει ο γηπεδούχους του ημιτελικού με την ομάδα που θα περάσει από το Άιντραχτ – Μπαρτσελόνα. Από αυτή τη διαδρομή θα βγει και ο τυπικά γηπεδούχος του μεγάλου τελικού για φέτος...

Κώστας Ζάλιαρης