Ο «Θεός του ποδοσφαίρου» αντάμειψε όπως έπρεπε τους Γιαρμολένκο και Φοφανά!

Δεν ήταν εύκολο διάστημα να βρίσκεται κανείς στην θέση του Γιαρμολένκο της Γουέστ Χαμ και του Φοφανά της Λέστερ, για διαφορετικούς λόγους. Ο πρώτος έχει το μυαλό του στην πατρίδα του και σε όσα συμβαίνουν ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία και ο δεύτερος ήταν εκτός αγωνιστικής δράσης για επτά μήνες. Πλέον, αμφότεροι είναι ο λόγος που οι ομάδες τους θα παίξουν και τον Απρίλιο στην Ευρώπη!



 Ο  «Θεός του ποδοσφαίρου» αντάμειψε όπως έπρεπε τους Γιαρμολένκο και Φοφανά!

Πολλοί θεωρούν πως δεν υπάρχει τύχη στο ποδόσφαιρο και πως όποιος είναι πιο τολμηρός, θα πάρει αυτό ακριβώς που του αξίζει. Κάποιοι άλλοι θα πουν πως επίσης δεν είναι το ποδόσφαιρο ένα δίκαιο άθλημα.

Μία ομάδα μπορεί να είναι εξαιρετική και να μην κερδίσει και μία άλλη μπορεί να κάνει μία τραγική εμφάνιση, αλλά στο τέλος της βραδιάς να φύγει νικήτρια από το γήπεδο. Συνεπώς, ο «Θεός του ποδοσφαίρου» δεν υπάρχει.

Μία ματιά όμως, στο τι συνέβη χθες στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις των Γουέστ Χαμ και Λέστερ, μπορεί να τους κάνει να αναθεωρήσουν! Διότι από τη μία είχαμε τον Γιαρμολένκο και από την άλλη τον Γουέσλεϊ Φοφανά, οι οποίοι δεν διανύουν και την καλύτερή τους περίοδο, αλλά κάποιος θέλησε να τους… ανταμείψει!

Ο πρώτος, είναι ο βασικός λόγος που η Γουέστ Χαμ βρίσκεται στους «8» του Europa League, καθώς δεν επέτρεψε στην Σεβίλλη να στείλει το ματς στα πέναλτι, σε έναν θεσμό που γνωρίζει πάντα να παίρνει αυτό που ζητάει.

Σκόραρε στην παράταση, έκανε το 2-0 και… δάκρυσε. Το μυαλό του είναι πάντα στην πατρίδα του, την Ουκρανία και σε όσα συμβαίνουν ανάμεσα σε αυτήν και την Ρωσία, αλλά το σώμα του, καλώς ή κακώς, βρισκόταν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Το «έπρεπε να το κάνει αυτός» στην ανάρτηση της Γουέστ Χαμ, αποδεικνύει πως και στο «Νησί», μάλλον πιστεύουν σε κάτι ανώτερο.

Λίγο νωρίτερα, το… ποδόσφαιρο μας είχε προϊδεάσει με τον Γουέσλεϊ Φοφανά, ο οποίος βρισκόταν στην βασική ενδεκάδα της Λέστερ στο ματς με την Ρεν, για πρώτη φορά μετά το σπάσιμο ποδιού που είχε υποστεί σε φιλικό προετοιμασίας το καλοκαίρι.

Ο Γάλλος σκόραρε, έκανε το 1-1 και αποτελεί επίσης την κυριότερη αιτία, μαζί με τον Κάσπερ Σμάιχελ που το 2-1 της Ρεν, δεν απέκλεισε την ομάδα του από το Europa Conference League.

Σε μία ιδιαίτερη λοιπόν ημέρα και για τους δύο, το ποδόσφαιρο κρίθηκε… δίκαιο! Ο Φοφανά και ο Γιαρμολένκο αποτελούν δικαίως τα πρόσωπα των ομάδων τους. Κάπως έτσι, οι προκρίσεις των Λέστερ και Γουέστ Χαμ γίνονται ακόμη πιο… σημαντικές!

Δημήτρης Μανάκος