¶θλος της Γουέστ Χαμ, πέρασε στα προημιτελικά πετώντας εκτός την Σεβίλλη!

Απέναντι στην... επαγγελματία κυρίαρχο του Γιουρόπα Λιγκ με έξι κατακτήσεις, η Γουέστ Χαμ έγραψε ιστορία! Τα «σφυριά» χρειάστηκαν και την παράταση για να φτάσουν στο 2-0 επί της Σεβίλλης στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και βρίσκονται στα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 41 χρόνια! Σούτσεκ στο 39' και Γιαρμολένκο στο 112' τα γκολ!  



¶θλος της Γουέστ Χαμ, πέρασε στα προημιτελικά πετώντας εκτός την Σεβίλλη!

Το εύθραυστο 1-0 των Ανδαλουσιανών από το πρώτο ματς ήταν σκορ το οποίο φυσικά διατηρούσε ακέραιες τις ελπίδες της Γουέστ Χαμ ενόψει του αποψινού επαναληπτικού στο Λονδίνο. Και μαζί με την τρομερή ώθηση από τον κόσμο της, ακόμα κι αν απλά είχε την κατοχή κι όχι τις τελικές τις οποίες επιχειρούσε η Σεβίλλη, η ομάδα του Μόγιες είχε αυτοπεποίθηση. Το πίστευε.

Χρειάστηκε να φτάσει το 39ο λεπτό για να έρθει η στιγμή στην οποία το Ολυμπιακό Στάδιο της αγγλικής πρωτεύουσας ξεσηκώθηκε! Ο Μικαΐλ Αντόνιο άλλαξε τη μπάλα με τον Μπενραχμά, γέμισε προς την περιοχή και ο Σούτσεκ με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την Γουέστ Χαμ! Αυτή ήταν η 7η κεφαλιά με την οποία σκοράρει για την ομάδα του από τον Φλεβάρη του 2020 που μετακινήθηκε στο Λονδίνο, ενώ, ο Αντόνιο έφτασε στα 10+ γκολ και τις 10+ ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις για φέτος με την ομάδα του.

Η Σεβίλλη των 43 νοκ-άουτ ματς από την σεζόν 2009-2010 και των 19/20 προκρίσεων στο Κύπελλο UEFA/Γιουρόπα Λιγκ όταν έχει πάρει νίκη στο πρώτο παιχνίδι (η μοναδική αποτυχία είχε έρθει από την Καϊζερσλάουτερν το '82 – '83) ήξερε πως έπρεπε ν' αντιδράσει. Στο 55' ο Εν – Νεσίρι από πλάγια θέση με βολέ δεν κατάφερε να βρει στόχο, όμως η Γουέστ Χαμ ήταν τολμηρή.

Στο 63' ο Λανσίνι είδε δυο φορές τον Μπόνο να του λέει «όχι» τόσο σε μακρινό σουτ, όσο και σε προβολή από το «ριμπάουντ» και η λονδρέζικη «πολιορκία» συνεχιζόταν. Η εμφάνιση του αγγλικού συλλόγου ήταν παλικαρίσια για την πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, με τους Ανδαλουσιανούς όμως στο τελευταίο 15λεπτο να μειώνουν την ένταση στο παιχνίδι της Γουέστ Χαμ και να σταματούν τον ρυθμό των επιθέσεων.

Η αναμέτρηση πήγε στην παράταση, με τον Γιαρμολένκο να έχει περάσει στο ματς λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης της κανονικής διάρκειας, με τον Ουκρανό να κάνει τη διαφορά στο εξτρά ημίωρο! Στο 112' και με τις προσπάθειες των Λονδρέζων να μη σταματούν, ο Φορνάλς από πλάγια αριστερά έκανε το δεξί σουτ εκτός περιοχής, ο Μπόνο απέκρουσε και ο Γιαρμολένκο από το «ριμπάουντ» έγραψε το τελικό 2-0 οδηγώντας την ομάδα του Μόγιες στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ!

Κώστας Ζάλιαρης