Ο Ιγουόμπι χάρισε στο 99' τη νίκη και πιθανότατα την παραμονή στην Έβερτον!

Ήταν καλύτερη από άλλες αναμετρήσεις, προσπάθησε να πάρει το τρίποντο, αλλά κανείς δεν πίστευε πως στο τέλος θα τα καταφέρει, παίζοντας και με «10» παίκτες. Η Έβερτον όμως το κατάφερε, με τον Άλεξ Ιγουόμπι να σκοράρει στο 99' και να της δίνει ένα υπερπολύτιμο τρίποντο απέναντι στη Νιούκαστλ, που έχασε στο τέλος για δεύτερη σερί αγωνιστική (1-0)!



Ο Ιγουόμπι χάρισε στο 99' τη νίκη και πιθανότατα την παραμονή στην Έβερτον!

Μπορεί η Έβερτον να το ήθελε περισσότερο, καθώς τα αποτελέσματά της στο 2022 την έχουν φέρει σε σημείο να κινδυνεύει, όμως η εικόνα της  Νιούκαστλ και στο «Γκούντισον Παρκ» απέδειξε και πάλι τον λόγο που ο Έντι Χάου πραγματοποιεί μία εξαιρετική δουλειά με το νέο ημερολογιακό έτος.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ ήθελε να οδηγήσει την ομάδα του στο τρίποντο, αλλά το ελλιπές επιθετικό πλάνο των «ζαχαρωτών» έκανε και πάλι την εμφάνισή του, απέναντι σε μία άμυνα που δεν συγκαταλέγεται τυχαία στις καλύτερες της Ευρώπης.

Επομένως, σε ένα ματς δίχως πολλές καλές στιγμές, το τελικό 0-0 ήταν απόλυτα φυσιολογικό, αν σε αυτό δεν αγωνιζόταν ο Άλεξ Ιγουόμπι, ο οποίος σκόραρε στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 1-0!

Αναλυτικότερα, στο πρώτο μέρος, οι «καρακάξες» είχαν την κατοχή της μπάλας, η οποία έφτασε σε ποσοστό 65%, αλλά δεν βρήκαν κάποια καλή στιγμή, παρά το γεγονός πως είχαν στην σύνθεσή τους τις πέντε από τις έξι καινούργιες μεταγραφές τους, από το καλοκαίρι και μετά.

Εν συνεχεία, με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Έβερτον προσπάθησε να ισορροπήσει περισσότερο το ματς, αλλά και πάλι αποδείχθηκε μάταιο, καθώς αυτή την φορά ένας νεαρός που βρισκόταν στην εξέδρα, μπήκε στο γήπεδο, έδεσε τον εαυτό του στο δοκάρι και έκοψε τον όποιον ρυθμό προσπάθησε να δημιουργήσει η γηπεδούχος.

Ακολούθησε μία σωρεία λαθών σε ένα απόλυτα ισορροπημένο ματς και παρά τα 8+ λεπτά καθυστερήσεων, η «λευκή» ισοπαλία έμοιαζε αναπόφευκτη, με τον Γκόρντον να αστοχεί στο 79’ από κοντά.

Ωστόσο, ο Ιγουόμπι είχε διαφορετική άποψη, με τον Νιγηριανό να σκοράρει στο 98’ και να τελειώνει τις επτά ώρες δίχως γκολ για τη ομάδα του, χαρίζοντας της και τη νίκη!

Δημήτρης Μανάκος