Ο Σάουθγκεϊτ τους επιβράβευσε και η ¶ρσεναλ είναι περήφανη για τους πιτσιρικάδες της που μεγαλώνουν!

Πολύ θετικά αντιμετώπισαν στις τάξεις της ¶ρσεναλ της κλήσεις του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για τις επικείμενες αναμετρήσεις της Αγγλίας, με τους ¶αρον Ράμσντεϊλ, Μπεν Γουάιτ, Μπουκάγιο Σάκα και Έμιλ Σμιθ Ρόου να συμπεριλαμβάνονται σε αυτές, πράγμα απολύτως φυσιολογικό αναλογικά με τις εμφανίσεις τους στο Βόρειο Λονδίνο!



Ο Σάουθγκεϊτ τους επιβράβευσε και η ¶ρσεναλ είναι περήφανη για τους πιτσιρικάδες της που μεγαλώνουν!

Δεν είναι κάτι που στην ¶ρσεναλ δεν περίμεναν, αλλά όπως και να έχει, ο Μικέλ Αρτέτα έχει έναν ακόμη λόγο να είναι περήφανος για τους πιτσιρικάδες του. Ο Ισπανός προπονητής είδε τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ άλλωστε, να επιβραβεύει άμεσα την δουλειά του και να καλεί στην Εθνική Αγγλίας τους Μπουκάγιο Σάκα, Έμιλ Σμιθ Ρόου, Μπεν Γουάιτ και ¶αρον Ράμσντεϊλ, με καμία άλλη αγγλική ομάδα να μην αντιπροσωπεύεται από περισσότερους παίκτες (4)!

Τέσσερις ποδοσφαιριστές των «κανονιέρηδων» που προφανώς και έπρεπε να εκπροσωπούν την χώρα τους, από την στιγμή που διανύουν ένα τέτοιο πρωτάθλημα!

Ο Ράμσντεϊλ έχει εντυπωσιάσει τους πάντες και έχει κάνει τον φίλαθλο κόσμο της Premier League γιατί ο Μικέλ Αρτέτα επέμενε τόσο πολύ το καλοκαίρι να τον αγοράσει από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που υποβιβάστηκε. Τα σχόλια του Μπρένταν Ρότζερς μετά το 2-0 των Λονδρέζων στο «Έμιρεϊτς» την προηγούμενη εβδομάδα, απλώς το επιβεβαιώνουν.

Ακολουθεί ο Γουάιτ, που το καλοκαίρι κόστισε στην ¶ρσεναλ 50 εκατομμύρια, όντας η 3η πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας της. Τι έχει προσφέρει μέχρι τώρα; Οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς, εκτός από γκολ. Δεν είναι τυχαίο προφανώς που ο παρτενέρ του στην άμυνα Γκάμπριελ Μανγκαλάες έχει βελτιωθεί σε τεράστιο βαθμό και το λάθος του απέναντι στην Γουλβς ήταν μόλις το πρώτο του σε ολόκληρη την χρονιά.

Και τέλος, έχουμε τους Σάκα και Σμιθ Ρόου. Τους ηγέτες της ¶ρσεναλ ή καλύτερα τους μελλοντικούς… ηγέτες των «κανονιέρηδων», οι οποίοι όμως φτιάχνουν και το παρόν της, οδηγώντας την προς τα αστέρια.

Ο Σάκα είναι σταθερότατος σε όλη την σεζόν, με τους αριθμούς του απλώς να το αναδεικνύουν, ενώ ο Σμιθ Ρόου είναι ο πρώτος σκόρερ της ¶ρσεναλ και έχει έναν φοβερό τρόπο να εντάσσεται στο παιχνίδι της ακόμη και αν προέρχεται από τον πάγκο. Το μεγαλύτερο παράσημο για αυτούς είναι το γεγονός πως οι Λονδρέζοι δεν θα κινηθούν για εξτρέμ το καλοκαίρι, με τον ανταγωνισμό για δύο θέσεις να έχει βοηθήσει και το Νικολά Πεπέ.

Συνεπώς, μιλάμε για τέσσερις κλήσεις που ναι μεν αποτελούν επίτευγμα, αλλά από την άλλη έμοιαζαν σχεδόν δεδομένες. Δικαιώνουν τον Μικέλ Αρτέτα και επιβεβαιώνουν πως το μέλλον της ¶ρσεναλ είναι λαμπρό. Κατά συνέπεια, το ίδιο συμβαίνει και με αυτό των «Τριών Λιονταριών», με το χαμένο πέναλτι του τελικού από τον Σάκα εν τέλει να μην του κάνει κακό…

Δημήτρης Μανάκος