Μάουντ: Στα νοκ-άουτ δεν αφήνει την Τσέλσι μόνη (vids)

Ο Μέισον Μάουντ έκανε ακόμα μια ασίστ, κλείδωσε τη νίκη και την πρόκριση των «μπλε» στη Γαλλία κόντρα στη Λιλ και συνέχισε τη δική του συμβολή στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Τσέλσι.  



Μάουντ: Στα νοκ-άουτ δεν αφήνει την Τσέλσι μόνη (vids)

Από τα περσινά προημιτελικά της διοργάνωσης μέχρι και τη φετινή φάση των «16», ο Μέισον Μάουντ είναι παρών και συνεισφέρει στη διαδρομή που πραγματοποιεί το σύνολο του Τόμας Τούχελ.

Ο Μέισον Μάουντ ήταν ο δημιουργός του δεύτερου τέρματος των Πρωταθλητών Ευρώπης και κόσμου το βράδυ της Πέμπτης, σερβίροντας προς τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα που έκανε την κίνηση προς το δεύτερο δοκάρι. Ο Ισπανός πρόλαβε να φτάσει πρώτος στη μπάλα για να μην κόψει το γύρισμα ο αντίπαλός του κι έτσι έκανε το τελικό 2-1.

Ο Μάουντ από τη φάση των προημιτελικών της περασμένης σεζόν και μετά, καταφέρνει να έχει συμμετοχή στο σκοράρισμα για την Τσέλσι. Στους «8» με την Πόρτο είχε πετύχει το πρώτο από τα δυο γκολ της νίκης (2-0) στο ματς που διεξήχθη στη Σεβίλλη.

Στα ημιτελικά σκόραρε για να κλείσει το εισιτήριο της ομάδας του στον μεγάλο τελικό του «Ντραγκάο», διαμορφώνοντας το 2-0 επί της Ρεάλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Στον μεγάλο τελικό απέναντι στη Σίτι ήταν εκείνος που έκανε την κάθετη προς τον Χάβερτς για το 1-0 και τώρα, έφτιαξε το γκολ του Αθπιλικουέτα επί γαλλικού εδάφους.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης