Η «do or die» αποστολή της Έβερτον και το παιχνίδι που θα κρίνει την παραμονή και την καριέρα του Λάμπαρντ!

Η Έβερτον υποδέχεται απόψε στο Γκούντισον Παρκ την «αναγεννημένη» Νιούκαστλ σε ένα παιχνίδι που απαγορεύεται να χάσει, αν η ίδια θέλει να μείνει στην κατηγορία για ακόμη μία χρονιά και αν ο Φρανκ Λάμπαρντ δεν γράψει μία μαύρη σελίδα στο βιβλίο της προπονητικής του καριέρας.



Η «do or die» αποστολή της Έβερτον και το παιχνίδι που θα κρίνει την παραμονή και την καριέρα του Λάμπαρντ!

Αυτοί είναι οι δύο πιο κρίσιμοι μήνες της Έβερτον τα τελευταία χρόνια. Δύο μήνες με συνεχόμενους «τελικούς» που θα αποδείξουν κατά πόσο είναι εφικτό να παραμείνει στην κατηγορία και να διευρύνει ακόμα περισσότερο την παραμονή της στα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η αρχή γίνεται σήμερα στο Γκούντισον Παρκ απέναντι στην «αναγεννημένη» Νιούκαστλ των Σαουδαράβων και τα «ζαχαρωτά» γνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα παιχνίδι που δεν πρέπει να χάσουν. Πιο σωστά, απαγορεύεται να χάσουν.

Αν κοιτάξει κανείς το πρόγραμμα της ομάδας του Λάμπαρντ θα καταλάβει πως κάθε βαθμός είναι σημαντικός στην προσπάθεια που γίνεται για να παραμείνει στην κατηγορία και σε ένα τέτοιο παιχνίδι, η νίκη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχιστεί η μάχη.

Κανείς δεν θέλει να βλέπει την ομάδα του να υποβιβάζεται πόσω μάλλον όταν αυτή βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία από το 1953 μέχρι και σήμερα, διατηρώντας το δεύτερο μεγαλύτερο σερί πίσω από την Άρσεναλ.

Την ίδια ώρα, ο Φρανκ Λάμπαρντ γνωρίζει πως ένας υποβιβασμός ενός τόσο μεγάλου συλλόγου θα έχει αντίκτυπο και στην δική του προπονητική καριέρα. Σίγουρα, δεν ανέλαβε μία ομάδα που «πετούσε» φωτιές και κανείς δεν είπε πως ο Άγγλος πρέπει να κάνει αμέσως τη διαφορά, ωστόσο, η κλεψύδρα αδειάζει, οι πιθανότητες λιγοστεύουν και ο στόχος της παραμονής πρέπει να επιτευχθεί πάση θυσία.

Στράτος Μαρίνος