Η μάχη του Μπράμαλ Λέιν: Ένα «χάος» με κόκκινες κάρτες και… 6 παίκτες που προκάλεσαν τη διακοπή του Σέφιλντ Γιουν.-Γουέστ Μπρομ! (vid)

Μία ημέρα σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ θα έχανε τον αγώνα της απέναντι στη Γουέστ Μπρομ στα χαρτιά, αφού έφτασε να αγωνίζεται με 6 παίκτες λόγω των αποβολών και των τραυματισμών κατά της διάρκεια της αναμέτρησης.



Η μάχη του Μπράμαλ Λέιν: Ένα «χάος» με κόκκινες κάρτες και… 6 παίκτες που προκάλεσαν τη διακοπή του Σέφιλντ Γιουν.-Γουέστ Μπρομ! (vid)

Στις 16 Δεκεμβρίου του 2002, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ υποδεχόταν την Γουέστ Μπρομ στο Μπράμαλ Λέιν για την 40η αγωνιστική της First Division σε ένα παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου για το «χαοτικό» του φινάλε.

Όλα ξεκίνησαν στο 8ο λεπτό, όταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Σάιμον Τρέισι, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα καθώς έπιασε τη μπάλα με τα χέρια έξω από την περιοχή του. Μόλις 10 λεπτά μετά, ο Σκοτ Ντόμπι έβαλε μπροστά τη Γουέστ Μπρομ, με τις δύο ομάδες να κατευθύνονται στα αποδυτήρια για ένα αμφίρροπο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 62’ ο Ντέρεκ ΜακΚίνς με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων, προβληματίζοντας τον Νιλ Γουόρνοκ στον πάγκο των «λεπιδών». Ο Άγγλος τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι τους Σάντος και Σουφό για να μειώσει τη ζημιά, ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα, ένα σκληρό μαρκάρισμα του Σάντος θα γίνει η αφορμή για να ξεκινήσει το χάος.

Ο αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα, μία γενική σύρραξη ξεκίνησε και ο Πάτρικ Σουφό, μπροστά στα μάτια του διαιτητή έριξε «κουτουλιά» στον αντίπαλό του, με αποτέλεσμα να αποβληθεί και αυτός.

Οι «μπάγκις» κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο γκολ απέναντι στους 8 παίκτες της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με το παιχνίδι να δείχνει πως θα κυλήσει μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό, καθώς οι Μάικλ Μπράουν και Ρομπ Ούλαθορν τραυματίστηκαν με αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο να παραμείνουν μόνο 6 παίκτες των γηπεδούχων, λιγότεροι από όσους επιβάλει ο κανονισμός.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν είχε άλλη επιλογή από το να διακόψει τον αγώνα στο 82ο λεπτό και να κατοχυρώσει τη νίκη στη Γουέστ Μπρομ, με το παιχνίδι να μένει στην ιστορία ως το μοναδικό που διεκόπη λόγω έλλειψης παικτών στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

 

Στράτος Μαρίνος