Πικρός αποκλεισμός για την Γιουνάιτεντ... (vids)

Η μαζική άμυνα της Ατλέτικο, ο Όμπλακ και η κακή βραδιά του Κριστιάνο έφεραν τον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν 1-0 στο «Ολντ Τράφορντ» με γκολ του Λόντι κι έτσι με το 1-1 του πρώτου ματς πέρασαν στους «8». Έντονα παράπονα από τους «κόκκινους διαβόλους» για φάουλ στον Ελάνγκα στη φάση του γκολ...  



Πικρός αποκλεισμός για την Γιουνάιτεντ... (vids)

Με σωστό πρέσινγκ και με συνεχή κίνηση των ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ και Μπρούνο στα χαφ, με τον Ελάνγκα να παίρνει φανέλα βασικού από τον Ραλφ Ράνγκνικ στην επίθεση, η Γιουνάιτεντ είχε τον πρώτο λόγο στον αγωνιστικό χώρο του «Ολντ Τράφορντ». Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν ρόλο πρωταγωνιστή, η Ατλέτικο περίμενε πίσω και ευελπιστούσε να καταφέρει να φύγει με ταχύτητα στις αντεπιθέσεις και στο 12ο λεπτό ο Ελάνγκα έχασε τεράστια ευκαιρία. Με σουτ εξ επαφής από το πρώτο δοκάρι έπειτα από γύρισμα του Μπρούνο, είδε τη μπάλα να χτυπάει στο πρόσωπο του Όμπλακ και ν' απομακρύνεται!

Η απάντηση από πλευράς Μαδριλένων ήρθε στο 16' με ένα μακρινό σουτ του Ντε Πολ που κόντραρε και ανάγκασε τον Ντε Χέα να «πετάξει» στην δεξιά του γωνία για ν' αποσοβήσει το γκολ για την Ατλέτικο. Στην εξίσωση για την Γιουνάιτεντ έμπαιναν και οι Τέλες και Ντάλοτ από τις πτέρυγες, με τον Κριστιάνο να τρέχει πολύ αλλά να μην έχει αντίκτυπο στα καρέ του Όμπλακ, ενώ, αρκετές κινήσεις έκαναν συνεχώς οι Μπρούνο και Φρεντ. Οι «ροχιμπλάνκος» στο 33' κατάφεραν με μια πάσα να ανοίξουν την άμυνα της Γιουνάιτεντ όταν ο Σαούλ βρήκε από δεξιά κάθετα τον Γιορέντε, όμως εκείνος ήταν οφσάιντ κι έτσι το γκολ που ετοίμασε για τον Φέλιξ δεν μέτρησε ποτέ.

Η ομάδα του Ράνγκνικ ήθελε περισσότερη φαντασία και κινήσεις ανάμεσα στις γραμμές της Ατλέτικο για να ευνοηθεί και ο Ελάνγκα που βρισκόταν στη γραμμή κρούσης, αν και οι εναλλαγές πότε με τον Κριστιάνο και πότε με τον Φερνάντες ήταν αρκετές. Από το πουθενά όμως η ομάδα του Σιμεόνε πήρε το προβάδισμα στο 41ο λεπτό. Ο Ντε Πολ βρήκε κάθετα τον Φέλιξ από δεξιά, αυτός άφησε για τον Γκριεζμάν με τακουνιά κι αυτός γέμισε προς το δεύτερο δοκάρι για τον Λόντι που με κεφαλιά αμαρκάριστος αφού ο Ντάλοτ τον είχε στην πλάτη του, έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι παραπονέθηκαν για φάουλ που δεν είχε δοθεί νωρίτερα στον Ελάνγκα από τον Ρεϊνίλντο.

Ο Κριστιάνο παρέμενε εκτός κλίματος και πολύ μακριά από την περιοχή του Όμπλακ όσο κι αν διένυε αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Κι αυτό δεν μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα του... Ο Ελάνγκα με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έκανε ένα διαγώνιο σουτ που έφυγε άουτ και η Ατλέτικο απάντησε στο 52' με το μακρινό σουτ του Ντε Πολ που μπλόκαρε ο Ντε Χέα σε φάση που ξεκίνησε από λάθος συμπεριφορά του Μαγκουάιρ στην άμυνα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν τον χρόνο να κυλάει εις βάρος τους, είχαν εκνευρισμό και είχαν φυσικά να κυνηγήσουν και το σκορ. Από νωρίς σηκώθηκαν για προθέρμανση οι Πογκμπά και Καβάνι και στο 59ο λεπτό ο Σάντσο με μονοκόματο σουτ από το δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα πολύ άουτ.

Η Ατλέτικο είχε καταφέρει να εξουδετερώσει επιθετικά την Γιουνάιτεντ, με τον Ελάνγκα να μην έχει τόση ενεργή παρουσία όσο στο πρώτο μέρος και γι' αυτό ο Ράνγκνικ είχε ετοιμάσει τον Καβάνι γα να βοηθήσει. Οι Μαδριλένοι αμύνονταν μαζικά με 11 άτομα πίσω από τη μπάλα και με πολύ κοντά τις γραμμές, γνωρίζοντας βέβαια και πότε να φύγουν στην επίθεση όπως στο 62' που η μπάλα του Λόντι από αριστερά έφυγε παράλληλα με την εστία και ο Φέλιξ δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή. Στο 66 οι Κριστιάνο και Μαγκουάιρ... κουτούλησαν μεταξύ τους διεκδικώντας ένα γέμισμα από εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο, ο οποίος αποχώρησε για να μπει ο Πογκμπά στο παιχνίδι, ενώ θέση πήραν και οι Μάτιτς και Ράσφορντ αντί των ΜακΤόμινεϊ και Ελάνγκα.

Ο Matador τελικά μπήκε για την αγγλική ομάδα στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα αντί του Φρεντ και ο Όμπλακ στο 77' έκανε απίθανη επέμβαση σε κεφαλιά του Βαράν με το δεξί χέρι για να κρατήσει το 1-0 για την Ατλέτικο! Λίγο αργότερα απείλησε και ο Ντάλοτ με μακρινό σουτ που έφυγε άουτ. Και ο Μάτα μπήκε για την Γιουνάιτεντ στο 84' όμως ήταν μάταιο. Όσο κι αν πίεσε, έτρεξε και... νευρίασε το κλαμπ του Μάντσεστερ μέχρι το φινάλε, αποχαιρέτησε το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ στους «16» του τουρνουά...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης