Τεράστια νίκη στις καθυστερήσεις για την Λιντς, «διπλό» επιβίωσης για τη Γουότφορντ!

Με γκολ του 19χρονου Γκέλχαρντ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, η Λιντς επικράτησε με 2-1 της Νόριτς και απομακρύνθηκε από τις θέσεις του υποβιβασμού, δίνοντας ελπίδα στους φίλους της, ενώ αντίθετα τα «καναρίνια» βρίσκονται με το ένα πόδι στην Τσάμπιονσιπ. Στο Σεντ Μέρις, η Γουότφορντ πήρε τεράστια νίκη με 2-1 επί της Σαουθάμπτον και ξεπέρασε τη Μπέρνλι στη μάχη της παραμονής 8 στροφές πριν τη λήξη της σεζόν.



Τεράστια νίκη στις καθυστερήσεις για την Λιντς, «διπλό» επιβίωσης για τη Γουότφορντ!

ΛΙΝΤΣ-ΝΟΡΙΤΣ 2-1

Στο κατάμεστο Έλαντ Ρόουντ, η Λιντς υποδέχτηκε τη Νόριτς σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες ήθελαν το τρίποντο για να κερδίσουν έδαφος στη μάχη της παραμονής. Ωστόσο, οι «Whites» ήταν αυτοί που ξεκίνησαν την αναμέτρηση με το πόδι κολλημένο στο γκάζι και κατάφεραν να προηγηθούν στο 14’ με τον Ροντρίγκο να στέκεται τυχερός καθώς στο σουτ που επιχείρησε, η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών και δεν άφησε περιθώρια στον Κρουλ.

Μάλιστα, στη συνέχεια η Λιντς είχε την ευκαιρία να πετύχει ακόμη δύο τέρματα, με το Ραφίνια να πετυχαίνει το δοκάρι από το ύψος της μικρής περιοχής και τον Στράουκ να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα σε κενή εστία λίγα λεπτά αργότερα, με το 1-0 να παραμένει μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο και στο δεύτερο μέρος, με τη Λιντς να κυριαρχεί καθ’ όλη τη διάρκεια του σαρανταπενταλέπτου, χωρίς ωστόσο, να καταφέρει να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα για να κλειδώσει τη νίκη. Μάλιστα, με τη συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα, η Νόριτς είχε δοκάρι με τον Ρόου, μετά από πολύ όμορφη ενέργεια του Πούκι, που παραλίγο να τιμωρήσει την αστοχία των γηπεδούχων.

Τα «παγώνια» απάντησαν με δικό τους δοκάρι στο 85ο λεπτό, όμως δεν κατάφεραν να κλειδώσουν τη νίκη και το πλήρωσαν. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΜακΛιν πάτησε στην περιοχή των γηπεδούχων και με προβολή ισοφάρισε σε 1-1, βάζοντας και πάλι την Νόριτς στο παιχνίδι.

Ωστόσο, η Λιντς δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ραφίνια πέρασε την άμυνα των «καναρινιών» και μοίρασε έτοιμο γκολ στον 19χρονο Γκέλχαρντ που είχε περάσει στο παιχνίδι 2 λεπτά νωρίτερα, με τους «Whites» να παίρνουν τεράστια νίκη που τους απομακρύνει από τις θέσεις του υποβιβασμού.Από την άλλη, η Νόριτς παρέμεινε στην τελευταία θέση και μοιάζει να έχει αποδεχτεί το γεγονός πως από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ 1-2

Την ίδια ώρα στο Saint Mary’s, η Γουότφορντ απέδειξε πως είναι ακόμα ζωντανή στη μάχη της παραμονής παίρνοντας τεράστια νίκη απέναντι στη Σαουθάμπτον. Οι «σφήκες» ξεκίνησαν την αναμέτρηση αρκετά νωχελικά, με τους γηπεδούχους να χάνουν τεράστια ευκαιρία στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Ωστόσο ένα λάθος του Σαλισού επέτρεψε στον Ερνάντεζ να σκοράρει σε κενή στο 14ο λεπτό,  βάζοντας μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους. Μάλιστα, στο 34’ ο Κολομβιανός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε τα κενά της άμυνας των «αγίων» και με όμορφο μονοκόμματο σουτ έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι, όμως, κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με τον Ελιουνούσι λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, δίνοντας διαφορετικό χαρακτήρα στο δεύτερο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αυτό ακριβώς που θέλησε η Γουότφορντ. Ελάχιστες τελικές, δυνατές μονομαχίες και χαμηλό τέμπο επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να διαηρήσουν αρκετά εύκολα το προβάδισμα που είχαν κερδίσει από το πρώτο μέρος.

Μάλιστα, οι «σφήκες» δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του δευτέρου σαρανταπενταλέπτου και κατάφεραν να πάρουν ένα τεράστιο τρίποντο στη μάχη της παραμονής, ανεβαίνοντας στην 18η θέση.

Στράτος Μαρίνος