Όσο έχει φανέλες να παίζει, θα νικάει η Τσέλσι! (vids)

Όσο δύσκολη κι αν είναι η κατάσταση, όσο κι αν ουδείς γνωρίζει τι συμβαίνει κάθε μέρα που ξημερώνει, η Τσέλσι θα παίζει και θα παίρνει νίκες! Το έκανε και στο πολύ δύσκολο ματς ματς την Νιούκαστλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με τον Χάβερτς να σκοράρει στο 89' για το τελικό 1-0! Με γκολ του ... οπαδού της Λίβερπουλ, Κόνορ Κόουντι, η Γουλβς επικράτησε με το ίδιο σκορ (1-0) της Έβερτον και τα «ζαχαρωτά»... πικραίνονται στα χαμηλά.  



Όσο έχει φανέλες να παίζει, θα νικάει η Τσέλσι! (vids)

Τσέλσι – Νιούκαστλ 1-0

Στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μετά την επιβολή των κυρώσεων στονΑμπράμοβιτς και τις καταιγιστικές εξελίξεις που έχουν σκορπίσει αβεβαιότητα σε όλους αναφορικά με το μέλλον της Τσέλσι, οι «μπλε» αντιμετώπισαν μια πολύ οργανωμένη Νιούκαστλ. Όσο κι αν οι Βέρνερ και Μάουντ επιχείρησαν να απειλήσουν τα καρέ των αντιπάλων τους στο «Στάμφορντ Μπριτζ», οι προσπάθειες ήταν άστοχες ή ημιτελείς, ενώ, οι πολύ κοντινές γραμμές της ομάδας του Έντι Χάου απαγόρευε οποιαδήποτε μεγάλη και γρήγορη κίνηση για τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Οποιαδήποτε απόπειρα της Τσέλσι να τρέξει για να πιάσει κάπως απροετοίμαστες τις «καρακάξες» δεν είχε σωστές επιλογές, με τους Χάβερτς και Βέρνερ να είναι εκείνοι που κυνηγούσαν τις μπάλες προς τα καρέ του Ντουμπράβκα. Στο 62ο λεπτό ο Βέρνερ αν και οριακά ήταν οφσάιντ σε κάθετη πάσα, διαφορετικά θα είχε κερδίσει το πέναλτι από την ανατροπή που του έγινε από τον πορτιέρε της Νιούκαστλ. Ίσως βέβαια λίγο νωρίτερα ο Τσάλομπα να ήταν τυχερός που δεν είδε τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα σε τράβηγμά της φανέλας του Μέρφι στην περιοχή.

Οι Κόβασιτς και Λουκάκου πέρασαν στο ματς για να πιέσουν επιθετικά ώστε να βρεθεί το γκολ της νίκης, όμως, η διπλή ζώνη άμυνας της Νιούκαστλ μπροστά από τα καρέ του Ντουμπράβκα έκανε σωστά τη δουλειά της. Η Τσέλσι ανάγκαζε να χρησιμοποιήσει το πλάτος του γηπέδου για να πάει η μπάλα στις πλευρές και να γίνουν γεμίσματα και από ένα τέτοιο στο 77' ο Χάβερτς με κεφαλιά είδε τον αντίπαλο γκολκίπερ να μπλοκάρει. Πέρασε στο παιχνίδι και ο Κρίστιαν Πούλισικ στην τελική ευθεία της αναμέτρησης και η πίεση των «μπλε» απέφερε καρπούς στο 89'!

Η μαγική βαθιά μπαλιά του Ζορζίνιο προς τον Χάβερτς έφτασε στο στόχο της, με τον Γερμανό να ξεφεύγει από τον Μπερν, να κοντρολάρει και να νικάει τον Ντουμπράβκα για το τελικό 1-0 στο 89'! Ο σκόρερ στο 90' + 3' ξανάφυγε στο χώρο, όμως το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι μετά και από επαφή του πορτιέρε με τη μπάλα. Αυτή είναι και η πρώτη ήττα της Νιούκαστλ για το 2022! 

 

Έβερτον – Γουλβς 0-1

Η Έβερτον ξεκίνησε το ματς σε πολύ δύσκολη θέση αναφορικά με τους κινδύνους και τα μπλεξίματα περί υποβιβασμού και η αλήθεια είναι ότι αυτό φαίνεται πως έχει προκαλέσει αντίκτυπο στην αυτοπεποίθηση των παικτών του Φρανκ Λάμπαρντ.

Οι «λύκοι» με τους Ραούλ Χιμένες και Ντάνιελ Ποντένσε ήταν πιο άνετοι, έπαιζαν πιο ελεύθερα στο «Γκούντισον Παρκ», ανησύχησαν τους γηπεδούχους, ωστόσο, ήταν μια αναμέτρηση που έδειχνε ότι χρειαζόταν κάποια πιο δυνατή λεπτομέρεια για να γίνει η διαφορά. Φυσικά ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ είχε απαραίτητη ανάγκη του αποτέλεσμα και αυτό από μόνο του προσθέσεθ πάντοτε και πολύ μεγαλύτερη πίεση στους ώμους παικτών και προπονητή...

Τελικά η πιο χαλαρή Γουλβς βρήκε τρόπο να προκαλέσει ακόμα περισσότερο πόνο στην Έβερτον και στο 49' ο Κόουντι με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0, πανηγυρίζοντας με ένταση αφού φυσικά είναι και οπαδός της Λίβερπουλ... Τα «ζαχαρωτά» θα μπορούσαν να έχουν απαντήσει πολύ γρήγορα, ωστόσο, η τελική του Ριτσάρλισον σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Ρούμπεν Νέβες ήταν... ένα κέντρο μόνος του στο ματς και ο Ζοσέ Σα κατάφερε να κάνει τρομερά σημαντική επέμβαση. Ο Ριτσάρλισον προσπάθησε να τον περάσει, όμως ο Πορτογάλος κατάφερε να του κοντράρει τη μπάλα προτού ο Βραζιλιάνος προσπαθήσει να πλασάρει στην εστία όπου είχαν τρέξει δυο παίκτες των «λύκων» να καλύψουν. Σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα για την Έβερτον, έμεινε και με παίκτη λιγότερο στο 78' λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Τζόντζο Κένι. Το τελικό 1-0 για την Γουλβς αφήνει το σύνολο του Λάμπαρντ απλά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού στην ισοβαθμία με την Γουότφορντ...

 

Κώστας Ζάλιαρης