Έρικσεν σέρβιρε, Τόνεϊ σκόραρε και η Μπρέντφορντ πατάει γερά στην Πρέμιερ! (vid)

Η αύρα του Κρίστιαν Έρικσεν είναι ικανή να εδραιώσει την Μπρέντφορντ στην Πρέμιερ Λιγκ! Με μια ασίστ του Δανού και δυο γκολ του Τόνεϊ, οι «bees» επιβλήθηκαν 2-0 της Μπέρνλι σε ένα τρομερά δύσκολο παιχνίδι και πήραν τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς για ν' αυξήσουν την απόστασή τους από την επικίνδυνη ζώνη! Σε δεινή θέση οι «clarets» με την τρίτη διαδοχική ήττα.  



Έρικσεν σέρβιρε, Τόνεϊ σκόραρε και η Μπρέντφορντ πατάει γερά στην Πρέμιερ! (vid)

Η κατάσταση των δύο ομάδων στη βαθμολογία είναι και παραμένει τέτοια που τα παιχνίδια αυτά χαρακτηρίζονται υψίστης σημασίας για την εξασφάλιση της παραμονής στην Πρέμιερ Λιγκ και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ναι μεν η επιθετική διάθεση δεν έλειπε από τις δύο ομάδες, όμως, όφειλαν να έχουν έντονη και τη σκέψη της άμυνας καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Κι αυτό έκανε το ματς να είναι κλειστό, με τους «bees» και τους «clarets» να μη δίνουν και πολλά δικαιώματα. Στο 34ο λεπτό ο ΜακΝιλ από πλευράς Μπέρνλι αστόχησε σε κεφαλιά ανενόχλητος και λίγο αργότερα, ο Ταρκόφσκι κατάφερε σχεδόν πάνω στη γραμμή να διώξει μια προσπάθεια του Μπουεμό που είχε νικήσει τον Πόουπ από πλάγια θέση.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Μπρέντφορντ απείλησε πρώτη όταν από γέμισμα του Κάνιος στο 53' ο Γιάνελτ πήρε την κεφαλιά από την κακή έξοδο του Πόουπ, η μπάλα όμως ακούμπησε το οριζόντιο δοκάρι από την εξωτερική του πλευρά κι έφυγε άουτ. Ο Μπουεμό συνέχισε να είναι πηγή κινδύνου για την εστία της Μπέρνλι, έτρεξε προς την επίθεση και στο 64ο λεπτό, όμως ξανά ο Ταρκόφσκι ήταν εκεί για να πέσει δυναμικά στα πόδια του και να τον σταματήσει. Την τελική που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει η Μπρέντφορντ, την ισοφάρισε με πολύ καλύτερες πιθανότητες για γκολ στο 70' η Μπέρνλι, αλλά ο Ραγιά απέκρουσε το χαμηλό πλασέ του Κορνέ.

Από το πουθενά στο 75' η έμπνευση του Τζέι Ροντρίγκες λίγο έλειψε να οδηγήσει σε ένα από τα γκολ της σεζόν, όμως το μακρινό σουτ που άφησε τον Ραγιά δίχως περιθώριο αντίδρασης σταμάτησε στο δοκάρι. Η Μπέρνλι έδειξε ν' ανεβάζει ένταση στο παιχνίδι της προς το φινάλε της αναμέτρησης ώστε να βρει το γκολ της νίκης που θα της έδινε μεγάλη ώθηση λίγο πιο μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Κι όμως, κόντρα στη ροή που είχε αποκτήσει το ματς, η Μπρέντφορντ πήρε ολους τους βαθμούς!

Στο 85' ο Ιβάν Τόνεϊ με ακόμα ένα γκολ στον λογαριασμό του με τη φανέλα των «bees» από ασίστ του Κρίστιαν Έρικσεν, έκανε το 1-0 με δυνατή κεφαλιά για το back-to-back των νικών μετά και την τεράστια επικράτηση απέναντι στη Νόριτς πριν από μια εβδομάδα. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε πάλι από τον Τόνεϊ το 90' + 3' με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο έκανε ο Κόλινς και αντίκρισε και την κόκκινη κάρτα. 

 

Κώστας Ζάλιαρης