Νίκησε και την Μπράιτον και μείωσε στο -3 η Λίβερπουλ! (vids)

Μπορεί ο Μάικ Ντιν να έκανε τη χάρη στη Μπράιτον, καθώς δεν απέβαλε τον Σάντσεθ στο 19ο λεπτό, όμως η Λίβερπουλ κατάφερε να περάσει και από το Άμεξ, επικρατώντας με 2-0 της Μπράιτον, μειώνοντας εκ νέου στο -3 τη διαφορά της από την πρώτη Μάντσεστερ Σίτι. Το σκορ άνοιξε ο MVP της αναμέτρησης Λουίς Ντίας, με το Σαλάχ να διαμορφώνει το τελικό 2-0, πετυχαίνοντας παράλληλα το γκολ νούμερο 2.000 των «ρεντς» στην Πρέμιερ Λιγκ.



Νίκησε και την Μπράιτον και μείωσε στο -3 η Λίβερπουλ! (vids)

Επικίνδυνη έξοδο στο Άμεξ, απέναντι στη Μπράιτον είχε το καλεντάρι για τη Λίβερπουλ, με τους «ρεντς» να είναι αναγκασμένοι να φύγουν με το «διπλό» για να παραμείνουν σε τροχιά πρωταθλητισμού και να μειώσουν τη διαφορά από τη Σίτι.

Οι γλάροι, όμως, ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και μάλιστα κατάφεραν με ευκολία να φτάσουν στην περιοχή του Άλισον σε αρκετές περιπτώσεις, με το Μοπέ να γίνεται απειλητικός με ένα δυνατό σουτ στο 7ο λεπτό.

Ωστόσο, στη συνέχεια, οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ ανέβασαν το ρυθμό τους και μάλιστα κατάφεραν να προηγηθούν με τον Ντίας στο 19’. Ο Μάτιπ σαν άλλο «δεκάρι» επιχείρησε μία τρομερή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ο Κολομβιανός επιθετικός πρόλαβε την έξοδο του Σάντσεθ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Μάλιστα, ο κίπερ των «γλάρων» κατεδάφισε τον επιθετικό της Λίβερπουλ σε προφανή θέση για γκολ, ωστόσο, ούτε ο Μάικ Ντιν αλλά ούτε και ο VAR δεν είδαν κάποια παράβαση και ο Ισπανός πορτιέρε «γλίτωσε» την αποβολή.

Οι «ρεντς» συνέχισαν να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς, ωστόσο, να καταφέρουν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» τη νίκη τους στο Άμεξ, με το 1-0 να παραμένει ως το τέλος του πρώτου σαρανταπενταλέπτου.

Στο δεύτερο μέρος, η Λίβερπουλ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και έφτασε πολύ κοντά σε δέυτερο γκολ με τον Μοχάμεν Σαλάχ. Ο Αιγύτπιος είχε δοκάρι στο 57’ ενώ δευτερόλεπτα αργότερα δεν κατάφερε να νικήσει από πλεονεκτική θέση τον Σάντσεθ.

Ωστόσο, λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Μπισούμα βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, ο Ντιν καταλόγισε το πέναλτι και ο «Φαραώ» με την τρίτη του προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το γκολ νούμερο 2.000 των «ρεντς» στην Πρέμιερ Λιγκ, σημειώνοντας παράλληλα το 2-0.

Μάλιστα, ο Σαλάχ αποχώρησε με ενοχλήσεις από την αναμέτρηση λίγο μετά το τέρμα που πέτυχε, αγχώνοντας τους φίλους της ομάδας αλλά και τον Γιούργκεν Κλοπ, ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων στη συνέχεια.

Από το δεύτερο γκολ και μετά, η Λίβερπουλ άφησε το πόδι από το γκάζι, ήλεγξε το ρυθμό του αγώνα ενώ κατάφερε να μην απειληθεί σε καμία περίπτωση μέχρι και το τέλος. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους «ρεντς» να πετυχαίνουν την 9η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα και να μειώνουν στο -3 τη διαφορά από τη Σίτι ενώ από την άλλη, η Μπράιτον γνώρισε την 5η σερί ήττα της στην Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Στράτος Μαρίνος