Έβερτον: Ένα ρόστερ του μισού δισεκατομμυρίου κινδυνεύει να υποβιβαστεί στην Τσάμπιονσιπ!

Η Έβερτον δεν είναι ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό, ωστόσο, η εικόνα της στα τελευταία παιχνίδια δεν της επιτρέπει να ονειρεύεται μία άνετη παραμονή, την ώρα που κινδυνεύει να γίνει η ομάδα με το ακριβότερο ρόστερ που υποβιβάζεται στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.



Έβερτον: Ένα ρόστερ του μισού δισεκατομμυρίου κινδυνεύει να υποβιβαστεί στην Τσάμπιονσιπ!

Η Έβερτον βρίσκεται στην 17η θέση της βαθμολογίας στο +1 από τη Μπέρνλι, έχοντας βέβαια ένα παιχνίδι λιγότερο από τους «κλάρετς». Την Κυριακή (13/03, 16:00), τα «ζαχαρωτά» υποδέχονται την Γουλβς στο Γκούντισον Παρκ και η νίκη αποτελεί μονόδρομος για να μην μπλέξει ακόμη χειρότερα στη μάχη του υποβιβασμού.

Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ, διαθέτει την ποιότητα για να παραμείνει στην κατηγορία, όμως οι τελευταίες εμφανίσεις της δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν αυτό το γεγονός. Μπορεί να διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ της κατηγορίας – εκτός του Big-6 -, αξίας σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου, ωστόσο, ο κίνδυνος του υποβιβασμού ελλοχεύει.

Μάλιστα, εφόσον η Έβερτον δεν καταφέρει να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ, θα γίνει η ακριβότερη ομάδα που υποβιβάζεται από την πρώτη κατηγορία στην ιστορία της διοργάνωσης. Με παίκτες που η χρηματιστηριακή τους αξία είτε υπερβαίνει είτε βρίσκεται κοντά στα 50 εκατ. ευρώ, τα «ζαχαρωτά» δεν θα πρέπει να αγωνίζονται στην Τσάμπιονσιπ, ωστόσο, στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά και ο Λάμπαρντ γνωρίζει πως κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί.

Πόσω μάλλον όταν η Έβερτον βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου από τη σεζόν 1950-1951 και έχει κερδίσει τον σεβασμό από μεγάλη μερίδα των φιλάθλων για τα όσα έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα.

Στράτος Μαρίνος