Νέα «καμπάνα» από FIFA

Ο Κόλιν Κλας είναι ο τέταρτος παράγοντας που τιμωρείται από τη FIFA για το σκάνδαλο που σχετίζεται με το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε το Μάιο. Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία τιμώρησε με αποκλεισμό 26 μηνών τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γουιάνας, με τον ίδιο να αρνείται ότι έχει χρηματιστεί.



Νέα «καμπάνα» από FIFA

Ο Κλας, ο οποίος βρίσκεται σε αυτό το πόστο για 22 χρόνια, δεν θα μπορεί να συμμετέχει στα κοινά του ποδοσφαίρου για 26 μήνες, ενώ θα κληθεί να καταβάλει πρόστιμο 5.000 ελβετικών φράγκων (4.105 ευρώ). Το σκάνδαλο διαφθοράς ξέσπασε το Μάιο και σχετίζεται με το χρηματισμό παραγόντων τόσο για την εκλογή του Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, όσο και με την εξαγορά των ψήφων τους για την ανάθεση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA έκρινε ότι ο Κλας έχει χρηματιστεί με 40 χιλ. δολάρια, μετά από συνάντηση που είχαν τα μέλη των ομοσπονδιών της Καραϊβικής, το Μάιο του 2011. «Ο Κόλιν Κλας παραβίασε τα άρθρα 3,9 και 14 του πειθαρχικού κώδικα της FIFA», αναφέρει η Παγκόσμια Συνομοσπονδία, με τον Κλας να αρνείται ότι έχει παραλάβει το φάκελο με το συγκεκριμένο ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ έχει τιμωρηθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση με αποκλεισμό από τα κοινά του ποδοσφαίρου εφ’ όρου ζωής, ενώ και ο Τζακ Γουόρνερ, πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, παραιτήθηκε από το πόστο του, στα τέλη Ιουνίου.

TAGS: