Νιούκαστλ: Γκιμαράες, Γουντ και Μπερν απέδειξαν σε… 90 λεπτά γιατί αποκτήθηκαν!

Ο Γουντ ισοφαρίζει την Σαουθάμπτον, ο Νταν Μπερν δίνει ασίστ και ο Μπρούνο Γκιμαράες σκοράρει με φοβερό «τακουνάκι», το πρώτο του γκολ στην Premier League, στην «παρθενική» του συμμετοχή στην βασική ενδεκάδα. Άπαντες, συμμετέχουν στο «διπλό» των «καρακαξών» και δικαιώνουν σε 90 λεπτά τους Σαουδάραβες για τις επιλογές τους.



Νιούκαστλ: Γκιμαράες, Γουντ και Μπερν απέδειξαν σε… 90 λεπτά γιατί αποκτήθηκαν!

Όταν η Νιούκαστλ αποφάσιζε να δαπανήσει αρκετά χρήματα κατά την διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, σίγουρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως θα φτάναμε σχεδόν στα μέσα Μαρτίου και θα ήταν αήττητη στην Premier League στο καινούργιο ημερολογιακό έτος.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως μιλάμε για μία ομάδα, που ολοκλήρωσε το 2021 με μόλις μία νίκη στη νέα σεζόν και με 80 γκολ παθητικό, πράγμα που αποτέλεσε και ιστορικό αρνητικό ρεκόρ, σε 365 ημέρες.

Πλέον όμως, η κατάσταση στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» έχει αλλάξει στον απόλυτο βαθμό και εκ του αποτελέσματος, τεράστια σημασία έχουν διαδραματίσει οι προσθήκες. Ο Κίραν Τρίπιερ, ο Νταν Μπερν, ο Μπρούνο Γκιμαράες, ο Κρις Γουντ και ο Ματ Τάργκετ, που ήρθε ως δανεικός από την Άστον Βίλα.

Οι τρεις πρώτοι μάλιστα από αυτούς συμμετείχαν και σε μία ακόμη σπουδαία επικράτηση της ομάδας τους, απέναντι στην Σαουθάμπτον στο «Σεντ Μέρις», η οποία την έφερε στο +10 από τις ομάδες που υποβιβάζονται την δεδομένη χρονική στιγμή.

Ο Γουντ «έσπασε» το ρόδι με τη νέα του ομάδα, ενώ στο γκολ της ανατροπής τους 52ου λεπτού, Μπερν και Γκιμαράες απέδωσαν άψογα σε μία καλοδουλεμένη φάση. Κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι, κεφαλιά του πανύψηλου, πρώην στόπερ της Μπράιτον και απίθανη έμπνευση του Πορτογάλου, που σκόραρε με τακουνάκι.

Γκολ για τη Νιούκαστλ, 2-1 το σκορ και εν τέλει αυτό παραμένει μέχρι και το σφύριγμα της λήξης. Τι καλύτερο από… αυτό για πρώτο γκολ στην πρώτη συμμετοχή του Γκιμαράες στην βασική ενδεκάδα στην Premier League;

Μένει να δούμε αν το αήττητο θα συνεχιστεί και στο «Στάμφορντ Μπριζτ». Πλέον, ουδείς δεν γνωρίζει αν η κατάσταση που λαμβάνει χώρα στην Τσέλσι άλλωστε, είναι ικανή να την καταστήσει επικίνδυνη για τους υπόλοιπους ή προβληματική για τον ίδιο της τον εαυτό…

Δημήτρης Μανάκος