Στο γήπεδο στέκεται όρθια η Τσέλσι, ασταμάτητη η Νιούκαστλ! (vids)

Εν μέσω χαμού στο εξωαγωνιστικό κομμάτι και αβεβαιότητας για το μέλλον της, η Τσέλσι στο γήπεδο κάνει το καθήκον της. Ανήμερα των 117ων γενεθλίων της, έφτασε στο 3-1 κόντρα στη Νόριτς στο «Κάροου Ρόουντ». Καταιγιστικοί στο πρώτο μέρος, δυσκολεύτηκαν στο δεύτερο οι «μπλε». Η Νιούκαστλ έφυγε νικήτρια και μάλιστα με ανατροπή από το St. Mary's επικρατώντας 2-1 της Σαουθάμπτον για να συνεχίσει αήττητη σαν σε τροχιά... πρωταθλητισμού το 2022!  



Στο γήπεδο στέκεται όρθια η Τσέλσι, ασταμάτητη η Νιούκαστλ! (vids)

Νόριτς – Τσέλσι 1-3

Οι μεγάλες ομάδες στα δύσκολα αντιδρούν όπως το έκανε η Τσέλσι στο «Κάροου Ρόουντ». Λίγες ώρες μετά τις νέες δυσάρεστες εξελίξεις με τον Αμπράμοβιτς, τις κυρώσεις από την βρετανική Κυβέρνηση και τον αντίκτυπο που έχει όλο αυτό το ζήτημα στην ομάδα, οι ποδοσφαιριστές του Τούχελ ήταν εντυπωσιακοί στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού με τη Νόριτς.

Με την πρώτη τελική τους άνοιξαν το σκορ, αφού στο 3ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ ο Τσάλομπα έβαλε τον Σάρτζεντ στην πλάτη του και δίχως δυσκολία από την μικρή περιοχή πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω για να νικήσει τον Κρουλ και να κάνει το 1-0. Κι αφού ο Ολλανδός πορτιέρε αρνήθηκε δις το γκολ στον Γερμανό σε σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής στο 5' και το 13', ήρθε ο Μάουντ να δώσει αέρα δυο τερμάτων στην Τσέλσι.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου είχαν διάθεση για καλό παιχνίδι και πολλά γκολ, πίεζαν ασφυκτικά και στο 15' ο Μάουντ με υπέροχη υποδοχή της μπάλας στο δεξί και δυνατό σουτ έκανε το 2-0 για τους «μπλε». Ο Άγγλος πέτυχε το 8ο γκολ του στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ έχοντας και 7 ασίστ. Με αυτό το σκορ η Τσέλσι πλέον έκανε ό,τι ήθελε, άλλοτε έβγαζε το πόδι από το γκάζι, άλλοτε ανέβαζε ξανά ταχύτητα. Μπορεί ο Ράσιτσα να έδειχνε ικανός να δώσει κάτι παραπάνω στη Νόριτς επιθετικά, όμως και πάλι το σύνολο του Τούχελ φαινομενικά είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Μόνο που τα «καναρίνια» άρχισαν να εντείνουν την πίεσή τους και να έχουν σβελτάδα στα πόδια. Ο Μεντί όποτε χρειάστηκε ήταν παρών για να μην παραβιαστεί η εστία του από τις όποιες απόπειρες έκανε ο Πούκι και οι υπόλοιποι, όμως, στο 67' ο Τσάλομπα έβαλε το αριστερό χέρι σε γύρισμα εντός περιοχής και ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα. Από εκεί ο Πούκι δεν λάθεψε κι έκανε το 2-1 για τη Νόριτς ξαναβάζοντάς την στο ματς. Οι Βέρνερ και Χάβερτς μπροστά δεν είχαν σωστές επιλογές, οι γηπεδούχοι άρχισαν να βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά έχοντας ξεσηκώσει πλέον και τον κόσμο τους, όμως η Τσέλσι πήρε ακόμα μια νίκη σε μια ταραχώδη περίοδο για εκείνη. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε με εκπληκτικό αριστερό σουτ του Χάβερτς στο 90' από ασίστ του Καντέ, με τον Γερμανό να «εκτελεί» δίχως να μπορεί να σταματήσει το σουτ ο Κρουλ. 

 

 

Σαουθάμπτον – Νιούκαστλ 1-2

Η Νιούκαστλ πολύ θα ήθελε να δώσει συνέχεια στο αήττητο σερί του 2022 στο πρωτάθλημα, όμως, επισκέφθηκε το St. Mary's σε timing που ήθελε προσοχή. Η Σαουθάμπτον ήταν «πληγωμένη» από την βαρύτατη ήττα που είχε υποστεί από την Άστον Βίλα του Κουτίνιο κι έτσι οι «άγιοι» μετά το πρώτο 10λεπτο άρχισαν σταδιακά να παίρνουν τα ηνία στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ρομέου στα χαφ έκανε καλό ματς, ο Αρμάντο Μπρόγια έδειχνε επικίνδυνος και τελικά το γκολ για την ομάδα του Χάζενχουτλ ήρθε στο 17'.

Ο Γουόκερ – Πίτερς από αριστερά γέμισε προς το δεύτερο δοκάρι, η μπάλα έφτασε σε κεντρικό σημείο στην περιοχή κι εκεί ο Άρμστρονγκ με δυνατό σουτ νίκησε τον Ντουμπράβκα για το 1-0. Ωστόσο, το πρώτο γκολ του Κρις Γουντ με την φανέλα της Νιούκαστλ ήρθε στο κατάλληλο σημείο. Στο 32' έκανε την κεφαλιά από σέντρα του Σέλβεϊ για να ισοφαρίσει σε 1-1 και να επιβεβαιώσει πως η ομάδα του Έντι Χάου πλέον... είναι κάτι άλλο! Η Σαουθάμπτον προσπάθησε ν' αντιδράσει αμέσως και είχε δοκάρι με τον Τσε Άνταμς λίγα δευτερόλεπτα μετά το γκολ της ισοφάρισης.

Το ματς ήταν αρκετά ανοιχτό με τις δύο ομάδες να δοκιμάζουν πράγματα και να βγαίνουν στην επίθεση, ωστόσο, η Νιούκαστλ θα έκανε την ανατροπή στην αναμέτρηση και θα έπαιρνε το προβάδισμα για πρώτη φορά στο 52' με το πρώτο γκολ και του Μπρούνο Γκιμαράες! Με τακουνιά στην κίνηση, το εκ των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων της ομάδας έκανε το 2-1 στην πρώτη του παρουσία στην 11άδα και πλαισίωσε τον Γουντ που κι εκείνος σκόραρε για πρώτη φορά με τα ασπρόμαυρα.

Οι «άγιοι» ήθελαν να δείξουν υπομονή και να προσπαθήσουν να χτίσουν κάτι καλό από τη μεσαία γραμμή με ψυχραιμία, ο Σαλισού στις καθυστερήσεις σε τρομερή κεφαλιά είδε τον Ντουμπράβκα ν' αποκρούει και οι «καρακάξες» πήραν τρίτο διαδοχικό «τρίποντο», παραμένοντας δίχως ήττα σε 9ο ματς πρωταθλήματος στο 2022! 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης