Γουλβς τεσσάρων «αστέρων» στο Μολινό, επίδειξη δύναμης για την Άστον Βίλα!

Με μία τρομερή εμφάνιση στο πρώτο ημίωρο του αγώνα, η Γουλβς επικράτησε με 4-0 της Γουότφορντ στο Μολινό, πετυχαίνοντας τρία τέρματα μέχρι το 21' και επέστρεψε στις νίκες, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία τις "σφήκες".Την ίδια ώρα, η Άστον Βίλα έκανε επίδειξη δύναμης νικώντας με 3-0 την Λιντς, στο Έλαντ Ρόουντ και έφτασε τις 3 σερί νίκες με τέρματα 9-0, ενώ τα «παγώνια» παραμένουν στην 16η θέση της βαθμολογίας και ο κίνδυνος του υποβιβασμού ελλοχεύει.



Γουλβς τεσσάρων «αστέρων» στο Μολινό, επίδειξη δύναμης για την  Άστον Βίλα!

ΓΟΥΛΒΣ-ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ 4-0

Την επιστροφή στις νίκες έψαχνε η Γουλβς στο Μολινό απέναντι στη Γουότφορντ, μετά από τρεις σερί ήττες στις τελευταίες αγωνιστικές και το κατάφερε με τον ιδανικότερο τρόπο. Οι «λύκοι» ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης και κατάφεραν να πάρουν αέρα τριών τερμάτων.

Αρχικά, ο Χιμένες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 13ο λεπτό, στην πρώτη τελική της ομάδας του ενώ 6 λεπτά αργότερα, η κακή αμυντική λειτουργία της Γουότφορντ επέτρεψε στον Νουρί να σεντράρει παράλληλα με το τέρμα και ο Κούτσο Ερνάντεζ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι φιλοξενούμενοι, ο Φόστερ έκανε λάθος στην απομάκρυνση της μπάλας, την έδωσε στον Ποντένσε και ο Πορτογάλος με ωραίο σουτ πέτυχε το 3-0, με την ομάδα του Ρόι Χόντσον να μην μπορεί να μειώσει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος, οι «σφήκες» βελτίωσαν την αμυντική τους λειτουργία, δεν δέχτηκαν μεγάλες ευκαιρίες από τους γηπεδούχους, ωστόσο, δεν κατάφεραν να μην δεχτούν άλλο γκολ.

Στο 86’, μετά από όμορφη ανάπτυξη ο Ρούμπεν Νέβες εκτέλεσε έξω από την περιοχή για να διαμορφώσει το τελικό 4-0 και τη Γουλβς να επιστρέφει στις νίκες έπειτα από 3 σερί ήττες στο πρωτάθλημα.

ΛΙΝΤΣ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ 0-3

Την ίδια ώρα, στο Έλαντ Ρόουντ, Λιντς και Άστον Βίλα  ήρθαν αντιμέτωπες για τη ρεβάνς του πρώτου γύρου και το 3-3 στο Βίλα Παρκ, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν τη νίκη που θα τους απομακρύνει από τη ζώνη του υποβιβασμού και τους φιλοξενούμενους να θέλουν να χτίσουν πάνω στη νίκη με 4-0 επί της Σαουθάμπτον.

Οι παίκτες του Στίβεν Τζέραρντ μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι πιέζοντας τους αντιπάλους τους σε όλο το μήκος του γηπέδου, κλέβοντας τη μπάλα και αιφνιδιάζοντας την «ρευστή» άμυνα των «παγωνιών».

Από μία τέτοια φάση προήλθε και το 1-0 για τους «χωριάτες» με τον Κουτίνιο να είναι ξεχασμένος στο όριο της περιοχής, να επιχειρεί ένα σουτ και με τη βοήθεια της τύχης κατέληξε στα δίχτυα, επιβραβεύοντας την ομάδα του για την εμφάνισή της στο πρώτο ημίχρονο.

Η Λιντς μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να απειλήσει κυρίως από τα άκρα με τους Ραφίνια και Χάρισον να ψάχνουν με κάθετες μπαλιές τον ταχύτατο Ντάνιελ Τζέιμς, ωστόσο, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Άστον Βίλα αντιμετώπισε με επιτυχία τις επελάσεις του Ουαλού επιθετικού.

Με τον χρόνο να κυλάει, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν ακόμη πιο ψηλά στο γήπεδο αφήνοντας τεράστια κενά στην άμυνά της κάτι που εκμεταλλεύτηκε πανέξυπνα ο Μάτι Κας. Στο 65ο λεπτό, ο Πολωνός αμυντικός έκανε την κίνηση στην πλάτη της άμυνας των «παγωνιών», ο Μινγκς του μοίρασε τη μπάλα και με ένα δυνατό αριστερό κέρδισε τον Μελιέ για το 2-0.

Οι παίκτες του Στίβεν Τζέραρντ δεν σταμάτησαν εκεί και κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο γκολ, με τον Κάλουμ Τσέιμπερς να… «ζωγραφίζει». Ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός με δυνατό σουτ στο 73ο λεπτό, έστειλε τη μπάλα εκεί που συχνάζουν οι αράχνες και διαμόρφωσε με εντυπωσιακό τρόπο το τελικό 3-0.

Πλέον, η Άστον Βίλα μετράει 3 σερί ήττες χωρίς να δεχθεί γκολ, έχοντας σκοράρει 9 γκολ ενώ η Λιντς παραμένει στην 16η θέση της βαθμολογίας, μόλις στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

 

Στράτος Μαρίνος