Φοβήθηκε την Σεβίλλη και το «πλήρωσε» η Γουέστ Χαμ, που ελπίζει για την ρεβάνς!

Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ματς με φάσεις εκατέροθεν αλλά μόλις ένα γκολ, η Σεβίλλη πήρε το πλεονέκτημα έναντι της Γουέστ Χαμ, επικρατώντας με 1-0  των «σφυριών» που προσπάθησαν, αλλά τους έλειπε η τελική προσπάθεια!



 Φοβήθηκε την Σεβίλλη και το «πλήρωσε» η Γουέστ Χαμ, που ελπίζει για την ρεβάνς!

Μία Γουέστ Χαμ που πιθανώς σεβάστηκε περισσότερο την Σεβίλλη από ό,τι θα έπρεπε, έκανε την εμφάνιση της στην Ισπανία, στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Europa League, με τα «σφυριά» να ηττώνται με 1-0 και να επιστρέφουν στην Αγγλία για μία πολύ ενδιαφέρουσα ρεβάνς, συνεχίζοντας την παράδοση της αντιπάλου της απέναντι στις ομάδες του Νησιού!

Γενικότερα, επρόκειτο για ένα ματς με πολλές ευκαιρίες, αλλά λίγες εντός εστίας τελικές προσπάθειες, αν αναλογιστεί κανείς πως οι γηπεδούχοι βρήκαν στόχο σε τρεις περιπτώσεις και οι φιλοξενούμενοι σε δύο λιγότερες.

Ωστόσο, η Σεβίλλη ήταν κινητικότερη από το ξεκίνημα του πρώτου μέρους και μέχρι και την συμπλήρωση μισής ώρας είχε δοκιμάσει οκτώ τελικές προσπάθειες, έναντι μόλις δύο των «σφυριών».

Το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι και την ανάπαυλα, αλλά με την επιστροφή των δύο ομάδων στο γήπεδο, οι Ανδαλουσιανοί παρουσιάστηκαν εμφανώς καλύτεροι. Πάτησαν το γκάζι, έψαξαν με μεγαλύτερη θέρμη το γκολ και εν τέλει το βρήκαν με την συμπλήρωση ακριβώς μίας ώρας αγώνα.

Ο Ακούνια εκτέλεσε την στατική φάση και ο Μουνίρ, ο οποίος αντικατέστησε τον Ράκιτιτς λόγω τραυματισμού, εξαργύρωσε την «τυχερή» συμμετοχή του στην βασική ενδεκάδα με εκπληκτικό γκολ πάνω στην κίνηση, όντας αμαρκάριστος.

Το σκορ άνοιξε στο 60’, η Γουέστ Χαμ δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε καμία περίπτωση και το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους, εξασφαλίζοντας ένα μικρό πλεονέκτημα στην Σεβίλλη, τουλάχιστον μέχρι αυτή να μεταβεί στην Αγγλία!

Δημήτρης Μανάκος