Η «ανίκητη» Σεβίλλη και η υπερπροσπάθεια που πρέπει να καταβάλει η Γουέστ Χαμ για να προκριθεί!

Η Γουέστ Χαμ έχει να αντιμετωπίσει μία ομάδα συνδεδεμένη με το Γιουρόπα Λιγκ που δεν γνωρίζει τι σημαίνει ο αποκλεισμός από τη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια και τα «σφυριά» πρέπει να δώσουν το 110% για να προκριθούν εκείνοι στην επόμενη φάση.



Η «ανίκητη» Σεβίλλη και η υπερπροσπάθεια που πρέπει να καταβάλει η Γουέστ Χαμ για να προκριθεί!

Στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» θα αγωνιστεί απόψε (10/03,19:45) η Γουέστ Χαμ κόντρα στην «ομάδα του Γιουρόπα Λιγκ», Σεβίλλη για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» της διοργάνωσης. Οι παίκτες του Ντέβιντ Μόγες εντυπωσίασαν στους ομίλους, κερδίζοντας την απευθείας πρόκριση στα νοκ-άουτ παιχνίδια, ωστόσο, η κληρωτίδα δεν τους έκανε τη χάρη.

Απέναντί της βρίσκεται η πολυνίκης του θεσμού με 6 κατακτήσεις από το 2006 και μετά. Η Σεβίλλη είναι μία από τις πιο δυνατές ομάδες που συνεχίζουν στη διοργάνωση και γνωρίζει πως είναι να αγωνίζεσαι σε νοκ-άουτ φάση μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κάτι που δεν συμβαίνει και με τα «σφυριά».

Συγκεκριμένα, οι «Ανδαλουσιανοί» έχουν καταφέρει να προκριθούν στα 94% των νοκ-άουτ παιχνιδιών σε Γιουρόπα Λιγκ (και UEFA Cup) από τα τελευταία 31 που έδωσαν. Αυτό σημαίνει πως γνώρισαν τον αποκλεισμό μόνο σε 2 από αυτά, εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς τη δυναμική των ομάδων που αντιμετώπισε.

Αυτό σημαίνει πως η Γουέστ Χαμ πρέπει να «παλέψει» με νύχια και με δόντια για να καταφέρει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να τελειώσει τη δουλειά στο Λονδίνο μπροστά στους φιλάθλους της. Ωστόσο, ακόμη και αν τα «σφυριά» αποκλειστούν, κανείς δεν μπορεί να είναι απογοητευμένος από την πορεία της ομάδας στη διοργάνωση.

Στράτος Μαρίνος