Σαν σήμερα: Ο Ντάνι Γουέλμπεκ σκοράρει απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ζητά… ησυχία από το «Όλντ Τράφορντ»! (vid)

9 Μαρτίου 2015: Η Άρσεναλ αντιμετωπίζει στα προημιτελικά του FA Cup τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ», επικρατεί με 2-1 και βρίσκει έναν… ήρωα! Ο Ντάνι Γουέλμπεκ σκοράρει, διαμορφώνει το τελικό σκορ και ζητά… ησυχία από το Θέατρο των Ονείρων, σε μία σεζόν που σηματοδοτεί και την  κατάκτηση του Κυπέλλου για τους «κανονιέρηδες»!



Σαν σήμερα: Ο Ντάνι Γουέλμπεκ σκοράρει απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ζητά… ησυχία από το «Όλντ Τράφορντ»! (vid)

Όταν η Άρσεναλ μετέβη στο «Όλντ Τράφορντ» για να αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον προημιτελικό του FA Cup, άπαντες θεωρούσαν φαβορί τους «κόκκινους διαβόλους», λόγω έδρας και… παράδοσης.

Ωστόσο, ο Μεσούτ Εζίλ, ο Αλέξις Σάντσες και οι υπόλοιποι των «κανονιέρηδων» είχαν διαφορετική άποψη εκείνο το βράδυ του Μαΐου, με την Άρσεναλ να είναι αυτή που πήρε εν τέλει την πρόκριση, ξεπερνώντας το εμπόδιο των γηπεδούχων με 2-1.

Ο Μονρεάλ είχε ανοίξει το σκορ, ο Γουέιν Ρούνεϊ που ανέκαθεν «πλήγωνε» τους Λονδρέζους είχε ισοφαρίσει τέσσερα λεπτά αργότερα (29’), αλλά το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ντάνι Γουέλμπεκ, που κατάφερε να σκοράρει για πρώτη φορά απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Τα λάθη στην ανασταλτική λειτουργία της Γιουνάιτεντ τον ευνόησαν, αυτός βγήκε απέναντι στον Νταβίδ Ντε Χέα και ο Άγγλος ολοκλήρωσε ιδανικά την φάση. Πέρασε τον Ισπανό, είδε το τέρμα «κενό» και ρίχνοντας το σώμα του προς τα δεξιά, κατάφερε να σκοράρει.

Αυτομάτως ζήτησε «ησυχία» από το Θέατρο των Ονείρων και ο κόσμος των γηπεδούχων ξεκίνησε να τον… βρίζει! Στο τέλος της βραδιάς ο Ντάνι Γουέλμπεκ είναι… ήρως και στο τέλος της χρονιάς, η Άρσεναλ κατακτά το FA Cup, συντρίβοντας με 4-0 την Άστον Βίλα στο Wembley!

Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως ο Άγγλος έχει γίνει πλέον ο μοναδικός πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει σκοράρει απέναντί της, τόσες φορές στην Premier League.

Για την ακρίβεια, τρεις, φορώντας την φανέλα των «κανονιέρηδων» και πλέον της Μπράιτον! Ωστόσο, εκείνο το βράδυ δεν θα ξεχαστεί ποτέ από αμφότερους. Ούτε από τον Γουέλμπεκ που έδωσε τις απαντήσεις του, ούτε από τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που αντίκρισαν τον… προκλητικό πανηγυρισμό του!

Δημήτρης Μανάκος