Η οικονομική ζημία της Έβερτον μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αφαίρεση βαθμών!

Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών ελλοχεύει για την Έβερτον καθώς ξεπέρασε το όριο σταθερότητας των οικονομικών του συλλόγου και περιμένει διευκρινίσεις από την Πρέμιερ Λιγκ για να αποφευχθεί η κατάσταση.



Η οικονομική ζημία της Έβερτον μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αφαίρεση βαθμών!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, τα «ζαχαρωτά» βρίσκονται κατά 105 εκατ. λίρες πάνω από το επιτρεπτό όριο απωλειών σε μία τριετία. Συγκεκριμένα η ζημία κατά την τριετία 2017-2020 ανέρχεται στις 260 εκατ. λίρες, αριθμός που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικός για την ομάδα του Φαρχάντ Μοσίρι.

Μάλιστα,  η Έβερτον θα έπρεπε να είχε συντάξει από τον Δεκέμβριο την έκθεση με τα οικονομικά της στοιχεία για τη σεζόν 2020-2021, ωστόσο, μέχρι και σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ, βρίσκεται σε συζητήσεις με την Πρέμιερ Λιγκ, περιμένοντας διευκρινίσεις σχετικά με τις απώλειες της λόγω της κατάστασης που επικράτησε με την πανδημία, με στόχο να αποφευχθεί μία πιθανή αφαίρεση βαθμών.

Όλα αυτά, την ώρα που τα «ζαχαρωτά» βρίσκονται μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και φλερτάρει με τον κίνδυνο του υποβιβασμού για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1950-1951.

 

Στράτος Μαρίνος