Γιούργκεν Κλοπ: Οδήγησε (ξανά) τη Λίβερπουλ στα προημιτελικά και κυνηγάει το ρεκόρ του «μοναδικού» Πέισλι!

Η Λίβερπουλ είναι για ακόμη μία φορά στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείοντας την Ίντερ στη φάση των «16», με τον Γιούργκεν Κλοπ να φτάνει για 4η φορά σε αυτή τη φάση κυνηγώντας το ρεκόρ του Μπομπ Πέισλι.



Γιούργκεν Κλοπ: Οδήγησε (ξανά) τη Λίβερπουλ στα προημιτελικά και κυνηγάει το ρεκόρ του «μοναδικού» Πέισλι!

Η Λίβερπουλ έπαιξε με τη φωτιά και τα… δοκάρια, δεν πέτυχε γκολ απέναντι στην Ίντερ στο Άνφιλντ και παραλίγο να αγωνιστεί επιπλέον 30 λεπτά στην παράταση, ωστόσο, το ανόητο τάκλιν του Αλέξις Σάντσες έκανε το έργο της λιγότερο αγχωτικό.

Το τελικό 1-0 υπέρ της Ίντερ δεν ήταν αρκετό για τους Ιταλούς και με αυτόν τον τρόπο, οι «ρεντς» προκρίθηκαν για ακόμη μία χρονιά στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, με τον Γιούργκεν Κλοπ στο τιμόνι, η Λίβερπουλ έφτασε στον 4ο προημιτελικό της σε 5 χρόνια, αποτυγχάνοντας μόνο τη σεζόν 2019-2020, που αποκλείστηκε μία φάση νωρίτερα. Μάλιστα, ο Γερμανός προπονητής χρειάζεται ακόμη μία πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης για να φτάσει το ρεκόρ του Μπομπ Πέισλι.

Βέβαια, ο εμβληματικός αρχηγός και μετέπειτα τεχνικός της Λίβερπουλ, κατάφερε να κατακτήσει 3 φορές το συγκεκριμένο τρόπαιο, προτού αποχωριστεί την ομάδα το καλοκαίρι του 1983, έπειτα από 9 σεζόν γεμάτες τρόπαια.

Στράτος Μαρίνος