Η Λίβερπουλ επένδυσε στο Μιλάνο και τελείωσε τη δουλειά στο «Άνφιλντ» (vids)

Με το αβαντάζ (2-0) από το πρώτο ματς στο «Τζουσέπε Μεάτσα», η Λίβερπουλ πέρασε στα προημιτελικά του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ παρά την ήττα με σκορ 1-0 από την Ίντερ στο «Άνφιλντ». Υπό τον απόλυτο έλεγχο της ομάδας του Κλοπ όλο το ματς, με τον Αλέξις να «καίει» τους «νερατζούρι» με την αποβολή του αμέσως μετά το γκολ του Λαουτάρο...  



Η Λίβερπουλ επένδυσε στο Μιλάνο και τελείωσε τη δουλειά στο «Άνφιλντ» (vids)

Η Λίβερπουλ με το 2-0 από το πρώτο παιχνίδι έκανε σχεδόν... συντήρηση δυνάμεων στον επαναληπτικό. Με χαρακτήρα, με ψυχραιμία, με οργάνωση και με απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, οι «κόκκινοι» έκαναν την Ίντερ να παραμένει σε κατάσταση άμυνας. Οι «νερατζούρι» δεν τολμούσαν. Ήθελαν να προσέξουν πολύ την άμυνά τους, ο Αλέξις Σάντσες έτρεχε μόνος του στην επίθεση μήπως και προκαλέσει κάποιο λάθος, ωστόσο, όλα κυλούσαν υπέρ της Λίβερπουλ.

Εξαιρώντας μια μικρή διακοπή στα μισά του πρώτου μέρους λόγω ιατρικού θέματος στο Kop, η Λίβερπουλ έφτιαξε ελάχιστες ευκαιρίες με κύριο δημιουργό τον Αλεξάντερ – Άρνολντ. Στο 32' ο Μάτιπ είχε μια κεφαλιά που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ, λίγο πριν την ανάπαυλα ο Άλισον απέκρουσε ένα εντυπωσιακό φάουλ του Τσαλχάνογλου.

Η Ίντερ έδειξε εξ αρχής διάθεση να επιτεθεί στο δεύτερο ημίχρονο, το «Άνφιλντ» ξύπνησε για τα καλά και η ταχύτητα που μπορούσε να δώσει η Λίβερπουλ έκαναν το ματς σε ορισμένες στιγμές... ροντέο. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ στο 52ο λεπτό έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι, με τον Χαντάνοβιτς να έχει βγει και δυο ποδοσφαιριστές των Μιλανέζων να έχουν καλύψει χώρο πάνω στη γραμμή της εστίας.

Η απάντηση από πλευράς φιλοξενούμενων ήταν ένα χαμηλό σουτ του Λαουτάρο που βρέθηκε σε εξαιρετική θέση και δίχως ιδιαίτερη πίεση στην περιοχή στο 58', αλλά δεν βρήκε στόχο. Το έκανε όμως με εντυπωσιακό τρόπο στο 62', σε φάση που ξεκινάει με λάθος του Μάτιπ, πούλημα της μπάλας και ολοκληρώνεται με τρομερό σουτ του Αργεντινού στην αριστερή γωνία του Άλισον για το 1-0 της Ίντερ!

Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα ο Αλέξις τα έκανε... μαντάρα για την ομάδα του με το άτσαλο πάτημα στον αστράγαλο του Φαμπίνιο μετά από διεκδίκηση της μπάλας. Οι Ιταλοί έμειναν με δέκα παίκτες πάνω που προηγήθηκαν και ο Κλοπ απάντησε με Κεϊτά και Χέντερσον για να δώσει δύναμη και φρεσκάδα στο κέντρο. Λίγο αργότερα δεν κατάφερε να συνεχίσει ούτε ο Μπρόζοβιτς για την Ίντερ, πράγμα που φυσικά αποτέλεσε ακόμα ένα πλήγμα για το σύνολο του Σιμόνε Ιντζάγκι.

Έφυγε και ο Λαουτάρο και ήρθε και τρίτο δοκάρι για τη Λίβερπουλ στο 76' από τον Σαλάχ έπειτα από πάσα του Μανέ. Το σκορ ήταν τέτοιο που έδινε δικαίωμα στους «νερατζούρι» να παραμένουν στο κόλπο για να στείλουν τη ρεβάνς στην παράταση, ωστόσο, παρά τις ατυχίες της, η Λίβερπουλ διατηρούσε τον έλεγχο κι ας μην είχε γκολ. Ούτε καν στη μοναδική ευκαιρία του Λουίς Ντίας στο 90' + 2' με τον Βιδάλ να κοντράρει τη μπάλα. Και παρά την ήττα με το τελικό 1-0, ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ βρέθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με σχετική άνεση.

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης