Λίβερπουλ & Έβερτον: Βίοι αντίθετοι για τις ομάδες του Μέρσεϊσαϊντ στο 2022!

Από τη μία μεριά του Μέρσεϊσαϊντ, η Έβερτον διανύει ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων στην Πρέμιερ Λιγκ ενώ από την άλλη, η Λίβερπουλ μοιάζει να μην έχει αντίπαλο, μετρώντας σερί νίκες στο πρωτάθλημα μέσα στο 2022.



Λίβερπουλ & Έβερτον: Βίοι αντίθετοι για τις ομάδες του Μέρσεϊσαϊντ στο 2022!

Μία πόλη, δύο ομάδες και ένα ατελείωτο μίσος από το ξεκίνημα της ζωής τους. Αυτή είναι η κατάσταση στο Μέρσεϊσαϊντ, με την πόλη να έχει μοιραστεί στα δύο, υποστηρίζοντας από την μία την Έβερτον και από την άλλη τη Λίβερπουλ.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι δύο ομάδες έχουν τεράστιες διαφορές σχετικά με την ποιότητα αλλά και τους τίτλους που έχουν κατακτήσει και αυτό καθρεπτίζεται και στο πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, στη χρονιά που υποδεχτήκαμε πριν από 3 μήνες, Έβερτον και Λίβερπουλ βαδίζουν σε δύο εντελώς αντίθετους δρόμους, όσο αναφορά την φόρμα τους στο πρωτάθλημα.

Από την μία πλευρά, τα «ζαχαρωτά» μετρούν 7 ήττες και μόλις μία νίκη, αυτή απέναντι στην Λιντς με 3-0, στα 8 παιχνίδια που έδωσαν μέσα στο 2022 ενώ από την άλλη, οι «ρεντς» έχουν κερδίσει τα 7 από τα 8 παιχνίδια τους με το μοναδικό «στραβοπάτημα» να έρχεται μόλις στη 2η μέρα του χρόνου και το 2-2 απέναντι στην Τσέλσι.

Αυτό γίνεται κατανοητό και από την θέση των δύο ομάδων στη βαθμολογία, με την Έβερτον να δίνει έναν δύσκολο αγώνα για να κρατηθεί στην πρώτη κατηγορία και με την Λίβερπουλ να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ρίξει την Μάντσεστερ Σίτι από την κορυφή και να κατακτήσει εκείνη το πρωτάθλημα.

 

 

Στράτος Μαρίνος