Η Μπράιτον δημιούργησε τεράστιες προσδοκίες και θα βρει πάλι τον δρόμο της!

Μπορεί να μην το είχαμε συνηθίσει, αλλά η Μπράιτον μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου σχεδόν δεν… έχανε. Κάποια στιγμή όμως, στην Premier League, γυρνά ο διακόπτης. Εκεί οι «γλάροι» κόλλησαν, μετρούν τέσσερις συνεχόμενες ήττες και αν ο στόχος είναι η δεκάδα, το μόνο που κάνουν είναι να αδικούν τους εαυτούς τους.



Η Μπράιτον δημιούργησε τεράστιες προσδοκίες και θα βρει πάλι τον δρόμο της!

Το πρώτο που πρέπει να αντιληφθούμε είναι το γεγονός πως η ίδια η Μπράιτον δημιούργησε τεράστιες προσδοκίες από την φετινή της πορεία μέχρι και τον Φεβρουάριο. Επομένως, το ότι μετρά τέσσερις συνεχόμενες ήττες και το γεγονός πως σκοράρει δύσκολα, προβληματίζουν τους φίλους της, αλλά είναι κάτι που προέκυψε από τα προηγούμενα αποτελέσματα της.

Και πολύ καλά έκανε βεβαίως η ίδια και μας έκανε να ελπίζουμε σε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το φοβερό της ξεκίνημα, το ότι εξασφάλισε από νωρίς την παραμονή της στην κατηγορία και το ωραίο ποδόσφαιρο που παρήγαγε, μας έκαναν να νομίζουμε πως προς στιγμήν είναι μία άλλη ομάδα με διαφορετικούς στόχους. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία του Γκρέιαμ Πότερ.

Τώρα, που έχει περάσει ένα διάστημα ντεφορμαρίσματος, μετρώντας τέσσερις συνεχόμενες ήττες και με κακές γενικότερα εμφανίσεις, μας κακοφαίνεται. Είναι λογικό. Καλομάθαμε, συνηθίσαμε σε ένα άλλο μοτίβο αποτελεσμάτων και μόλις αυτό αλλοιώθηκε, μιλάμε για προβλήματα και για αβέβαιη συνέχεια.

Κακά τα ψέματα όμως, η Μπράιτον δεν θα υποβιβαστεί και σίγουρα θα κάνει μία νίκη, που θα την ξεμπλοκάρει. Ακόμη και στο 2-1 από τη Νιούκαστλ, το δεύτερο ημίχρονο ανέδειξε πως οι «γλάροι» συνέρχονται. Πάλεψαν, μείωσαν και θα μπορούσαν σίγουρα να ισοφαρίσουν, καθώς αποτελούν και τη μοναδική πιθανώς ομάδα που φόβισε τη Νιούκαστλ στο 2022.

Ένα ακόμη κέρδος είναι οι στημένες μπάλες. Κάτι που σίγουρα είναι προϊόν καλής δουλειάς και φοβερής ομαδικότητας, καθώς και στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο, ο Ντάφι και ο Ντανκ έμεναν αμαρκάριστοι, με το 50% των δύο φάσεων να οδηγεί σε γκολ. Θα το δείτε και κόντρα στην Άρσεναλ, που είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει δεχθεί γκολ από κόρνερ. Η Μπράιτον θα την απειλήσει. Είναι βέβαιο.

Όπως βέβαιο είναι πως το ματς με την Λίβερπουλ δεν θα είναι σαν αυτό του πρώτου γύρου, αλλά και πάλι θα έχει γκολ, καθώς μιλάμε για δύο φύσει επιθετικές ομάδες. Ωστόσο, είναι τόσο απρόβλεπτη η ψυχοσύνθεση της Μπράιτον που ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Φανταστείτε να είναι η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ, αυτή που θα σταματήσει τις 12 συνεχόμενες νίκες της Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις.

Τότε, θα αλλάξουμε την κριτική και θα πούμε πως η βελτίωση στο ματς με τη Νιούκαστλ φάνηκε και πως το θετικό αποτέλεσμα με την Λίβερπουλ ήταν θεωρητικά… λογικό. Ακόμη και αυτό όμως είναι κάτι που έχει δημιουργήσει η ίδια η Μπράιτον. Αλήθεια, πόσες ομάδες τόσο ασταθείς σε μία σεζόν, καταφέρνουν να διεκδικούν με αξιώσεις την πρώτη δεκάδα;

Δημήτρης Μανάκος