Αν κάποιος ήταν να αντέξει απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι με αυτή τη διαφορά, ήταν μόνο αυτή η Λίβερπουλ του Κλοπ!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ να ξεπεράσει το εμπόδιο και της Γουέστ Χαμ στην 28η αγωνιστική της Premier League, ακόμη και αν δεν βρέθηκε σε μία από τις καλύτερές της ημέρες όσον αφορά την εμφάνισή της. Πιέστηκε, είδε τα «σφυριά» να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες αλλά με «όπλο» το μηδέν παθητικό, κατέκτησε το τρίποντο και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και πάλι από τη Μάντσεστερ Σίτι!



Αν κάποιος ήταν να αντέξει  απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι με αυτή τη διαφορά, ήταν μόνο αυτή η Λίβερπουλ του Κλοπ!

Η Premier League είναι ένα πρωτάθλημα, στο οποίο αν κερδίζεις σε κακές σου ημέρες, τότε έχεις πιθανότητες να κάνεις κάτι σημαντικό στο τέλος της σεζόν. Τα παραδείγματα στην τρέχουσα σεζόν είναι αμέτρητα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διεκδικεί την τετράδα χωρίς να έχει θέλξει σε κανένα σημείο της σεζόν με την απόδοσή της, έχοντας πάρει και ισοπαλία από την Ατλέτικο Μαδρίτης με μία εντός εστίας τελική προσπάθεια.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει πάρει «διπλό» στην Άρσεναλ στην πρώτη αναμέτρηση της νέας σεζόν, παίζοντας άσχημα για μία ώρα και έως ότου ο Γκάμπριελ Μανγκαλάες δει την κόκκινη κάρτα.

Οι «κανονιέρηδες» φόρτσαραν στο τελευταίο 20άλεπτο του ματς με την Γουλβς και πέτυχαν μία σπουδαία ανατροπή. Κάπως έτσι, δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση αν σε μία κακή ημέρα μίας ομάδας από το Big 6, εν τέλει το τρίποντο πάει σε αυτήν. Διότι αυτή είναι η διαφορά ποιότητας και διότι αυτό ακριβώς είναι που μας αρέσει στο ποδόσφαιρο.

Το απρόβλεπτο δηλαδή του πράγματος. Κάτι τέτοιο, έκανε και η Λίβερπουλ, χθες απέναντι στην Γουέστ Χαμ στο «Άνφιλντ». Έχασε μία τεράστια ευκαιρία με τον Σαλάχ στο ξεκίνημα, πήρε το προβάδισμα με το 12ο φετινό γκολ του Σαντιό Μανέ, αλλά από εκεί και πέρα, αρκέστηκε επιθετικά στις εμπνεύσεις του Λουίς Ντίας.

Συνεπώς, έπρεπε να κρατήσει το «μηδέν», αφού τα «σφυριά» έδειχναν πως εύκολα ή δύσκολα, δεν θα δεχθούν άλλο γκολ. Και όμως, οι «κόκκινοι» άντεξαν, αν και είδαν τον Βλάσιτς να χάνει τεράστια ευκαιρία στο πρώτο μέρος, τον Λαντσίνι να αστοχεί από το… μισό μέτρο μπροστά από τον Άλισον και τον Μάικλ Αντόνιο να κόβεται πριν σουτάρει από τον «ηρωικό» Κεϊτά!

Το τρίποντο ήρθε και η Λίβερπουλ έφτασε στο εντυπωσιακό 12/12 σε όλες τις διοργανώσεις, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια. Είναι τρελό, αν αναλογιστεί κανείς, τι έχει κάνει αυτή η ομάδα στο διάστημα παρουσίας του Γιούργκεν Κλοπ στο «Άνφιλντ».

Πήρε το πρωτάθλημα, πήρε το Champions League, έμεινε αήττητη για έναν χρόνο προ διετίας, συμμετείχε στο καλύτερο πρωτάθλημα στην εποχή της Premier League (98-97 με τη Μάντσεστερ Σίτι), έχοντας μία ήττα σε ολόκληρη την χρονιά, ήταν αήττητη για 34 ματς φέτος, γύρισε την διαφορά από το -12 και δεν έχει κάνει ούτε… ισοπαλία εδώ και 12 ματς!

Σαφώς, η εν λόγω επιτυχία, δεν πιστώνεται μόνο στον Γερμανό προπονητή της, αλλά και στους ποδοσφαιριστές της και στην ατομική ποιότητά τους. Όταν κάποιος ακούει πως ο Φαν Ντάικ δεν έχει χάσει στο «Άνφιλντ» ποτέ, συμπληρώνοντας 60 ματς αήττητος και όταν με μία απλή πρόσθεση των γκολ του Σαλάχ, του Μανέ και του Ζότα, το άθροισμα κάνει 43 από τα 71, αντιλαμβάνεται κανείς ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές της ομάδας.

Σε αυτούς βεβαίως προστίθενται ο σταθερότατος Άλισον, ο Άρνολντ που αν και είναι ασταθής αμυντικά, πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, ο «αθόρυβος» Φαμπίνιο, ο Κονατέ που δεν έχει βρεθεί ούτε σε ένα ματς εκτός αποστολής, ο Χέντερσον, που είναι ο μοναδικός αρχηγός της Λίβερπουλ που τα έχει πάρει όλα και ο νεοαφηχθέντας, Λουίς Ντίας.

Δεν ξεχνάμε και κανείς στην Αγγλία δεν ξεχνάει τον Κώστα Τσιμίκα. Πάντα είναι καλός όταν αγωνίζεται και το μεγαλύτερο κέρδος για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, είναι πως έχει κάνει τους Έλληνες να κοιτούν την ενδεκάδα της Λίβερπουλ για να δουν αν βρίσκεται στο αρχικό σχήμα…

Γιατί λοιπόν αυτή η Λίβερπουλ να μην καταλήξει στο τέλος να πάρει τον τίτλο; Ο Κλοπ το θέλει και το πιστεύει, το «Άνφιλντ» είναι απόρθητο, οι ποδοσφαιριστές της γύρισαν την διαφορά και στις 10 Απριλίου θα λάβει χώρα ένας πρόωρος τελικός στο «Έτιχαντ». Κακά τα ψέματα όμως. Αν αυτή η Λίβερπουλ δεν μπορέσει να ανατρέψει την διαφορά και να πάρει τον τίτλο, τότε ο Πεπ Γκουαρδιόλα και η Μάντσεστερ Σίτι αξίζουν δις το πρωτάθλημα!

Δημήτρης Μανάκος