O Ζούμα αποδοκιμάστηκε ακόμα κι από τον…ουρανό του «Άνφιλντ» (pics)

Με έναν ευφάνταστο τρόπο... από αέρος θέλησαν να πικάρουν τον Κερτ Ζούμα οι φίλοι της Λίβερπουλ, στηλιτεύοντας tο απαράδεκτο περιστατικό με την βίαιη συμπεριφορά του παίκτη προς τη γάτα του.    



O Ζούμα αποδοκιμάστηκε ακόμα κι από τον…ουρανό του «Άνφιλντ» (pics)

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης στο «Άνφιλντ», ένα αεροπλάνο έκανε την εμφάνισή του πάνω από το γήπεδο με το πανό “Cats Lives Matter”.

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τη δημοσίευση του βίντεο του Κερτ Ζούμα που κακοποιεί μια γάτα, καθιστώντας τον 27χρονο αμυντικό persona non grata όπου κι αν βρεθεί. 

Έκτοτε κάθε εμφάνισή του στη βασική 11άδα φέρνει προβληματισμό σε φιλάθλους αλλά και στις τάξεις της Γουέστ Χαμ, με τον Ντέιβιντ Μόγες να έχει συμπεριλάβει στα πλάνα του τον Γάλλο αμυντικό σε κάθε παιχνίδι, πλην του αγώνα με τη Λέστερ (13/02), με τον Ζούμα να δηλώνει ασθένεια. 

Αυτή τη φορά ήρθε η στιγμή της κατακραυγής και στο Λίβερπουλ, στο πλαίσιο της αναμέτρησης ανάμεσα στους «ρεντς» και τους «χωριάτες».

Συγκεκριμένα οι οπαδοί των γηπεδούχων φρόντισαν να δείξουν με κάθε δυνατό τρόπο την απέχθειά τους προς την πράξη του Ζούμα είτε φωνάζοντας κατά τη διάρκεια του αγώνα είτε με ζωγραφισμένες γάτες στην εξέδρα με την επιγραφή “κλώτσησέ με”. 

Όμως αυτό που έκλεψε την παράσταση έλαβε χώρα λίγο πριν τη σέντρα του ματς, όταν ένα αεροπλάνο πέταξε πάνω από το γήπεδο με ένα πανό να ακολουθεί. 

Σε αυτό ήταν γραμμένο το σύνθημα “Cats Lives Matter” (οι ζωές των γάτων έχουν σημασία) σε μια παράφραση του γνωστού αντιρατσιστικού “Black Lives Matter”, δείχνοντας με καυστικό χιούμορ πως ό,τι έκανε ο Ζούμα ήταν ανεπίτρεπτο.

Διονύσης Γαλιατσάτος